Ποινές με αναστολή στους «8» Τούρκους στατιωτικούς Reviewed by Momizat on . Οι έξι πιλότοι και οι δύο μηχανικοί κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα - «Πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουμε τραυματίες...», ισχυρίζονται οι Οι έξι πιλότοι και οι δύο μηχανικοί κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα - «Πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουμε τραυματίες...», ισχυρίζονται οι Rating: 0

Ποινές με αναστολή στους «8» Τούρκους στατιωτικούς

Ποινές με αναστολή στους «8» Τούρκους στατιωτικούς

Οι έξι πιλότοι και οι δύο μηχανικοί κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα – «Πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουμε τραυματίες…», ισχυρίζονται οι ίδιοι

Ποινές με αναστολή ανακοίνωσε το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς -έξι πιλότοι και δύο στρατιωτικοί- οι οποίοι αυτομόλησαν στην χώρα μας έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην Τουρκία.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τους επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή με ελαφρυντικό, για το καθεστώς απειλής. Οι οκτώ Τούρκοι κρίθηκαν επίσης ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα και το δικαστήριο τους επέβαλε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή και αθώοι για την πτήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα επικράτησε ένταση την ώρα που ανακοινώνονταν οι ποινές ένας Τούρκος έβρισε στα τουρκικά τους κατηγορούμενους και στη συνέχεια ο εισαγγελέας ζήτησε την μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα.

«Πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουμε τραυματίες…»

Όπως έγινε γνωστό, οι «8» ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος είχαν φύγει από τη βάση τους για να πάνε στην Κωνσταντινούπολη και να πάρουν τραυματίες. 

Ωστόσο, όπως υποστήριξαν, εκεί δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στη βάση. Επιστρέφοντας στη βάση δέχτηκαν -όπως είπαν- και άλλα πυρά με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να φύγουν άρον-άρον από την χώρα τους και να πετάξουν ως την Ελλάδα.

Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ένταση στην δικαστική αίθουσα όταν ένας από τους οκτώ κατέθεσε μια διαφορετική ιστορία από εκείνη που μέχρι στιγμής είχαν πει οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες, μπλέκοντας ουσιαστικά την υπόθεση και προκαλώντας τον εκνευρισμό της προέδρου.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στο διδακτήριο εμφανίστηκαν σήμερα και οι δύο Τούρκοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι ανεξάρτητοι δικηγόροι. Τα δύο αυτά άτομα πήγαν στο δικαστήριο έγγραφα, τα οποία και δεν δέχτηκε το δικαστήριο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησαν τα συγκεκριμένα έγγραφα πάνω στο Ευαγγέλιο, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στην αίθουσα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή