Προωθούν μια κοινωνία, υποχείρια των κρατικών επιδομάτων Reviewed by Momizat on . Πλείστα επιδόματα ακόμη και για την αγορά τροφίμων από τους πολίτες, δρομολογεί η κυβέρνηση εν όψει εκλογών το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μία ομολογουμένως Πλείστα επιδόματα ακόμη και για την αγορά τροφίμων από τους πολίτες, δρομολογεί η κυβέρνηση εν όψει εκλογών το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μία ομολογουμένως Rating: 0

Προωθούν μια κοινωνία, υποχείρια των κρατικών επιδομάτων

Προωθούν μια κοινωνία, υποχείρια των κρατικών επιδομάτων

Πλείστα επιδόματα ακόμη και για την αγορά τροφίμων από τους πολίτες, δρομολογεί η κυβέρνηση εν όψει εκλογών το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για μία ομολογουμένως πρωτότυπη οικονομική πολιτική, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κι αυτό γιατί ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει παρέμβαση στους φορολογικούς συντελεστές των προϊόντων και των υπηρεσιών που τους τελευταίου μήνες με την αύξηση των τιμών δημιουργούν υπερέσοδα στα κρατικά ταμεία, το οικονομικό επιτελείο προτιμά τη στρατηγική των επιδομάτων.

Μάλιστα η συγκεκριμένη μέθοδος αντιμετώπισης των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, θεωρείται από τα Golden Boys του Μαξίμου “ευφυής” και όχι παράλογη όπως θα περίμενε κανείς, αφού έτσι επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και η κοινωνία παραμένει υποχείρια στις κυβερνητικές εξαγγελίες για παροχές.

Πάντως όπως έδειξαν και οι Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, τη κοινωνική δυσαρέσκεια που έχει διαμορφωθεί από την άνοιξη και μετά στην Ευρώπη θα τη πληρώσουν με εκλογικές ήττες πολλές κυβερνήσεις που δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να στηριχθούν πραγματικά οι πολίτες, τις δύσκολες αυτές ώρες.

Αυτό ας το έχουν υπόψη τους, κατά την Ηρώδου  Αττικού μεριά..!

Κώστας Κουτσονάσιος.

Σχόλια (4)

 • POLITIS

  Για να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και αυτό δεν το έχει καταφέρει κανείς μεταπολιτευτικά.
  Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

  Απάντηση
  • Jim Riflevinegar

   Αγαπητέ POLITIS, μήπως για να μην υπάρχει φοροδιαφυγή μπορούμε να την …απαξιώσουμε; Διότι με 24% ΦΠΑ το μυαλό του άλλου, είναι εκεί. Σε παρουσιάζω ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα( θεωρητικό). Σε ένα ονομαστό τουριστικό μας νησί, π.χ. Ζάκυνθος, πειραματικά να γίνει ο φόρος από 24 μόνον 4%. ΟΛΑ όμως με πιστωτικές κάρτες. Οι τυχόν (α-νόητοι) παραβάτες, θα χάνουν το ΑΦΜ τους(λόγω α-νοησίας και μη κατανόησης της λέξεως ”κοινότητα”). Είμαι σίγουρος ότι το κράτος στο τέλος της περιόδου θα εισπράξει περισσότερα και παράλληλα η νήσος θα γίνει παγκόσμιος πόλος έλξης τουριστών, λόγω των χαμηλών φόρων, κατ΄επέκτασιν και των τιμών. Αποτέλεσμα, ο φόρος των (πραγματικών) εισοδημάτων να μεγαλώσει. Έτυχα σε τέτοια ανάλογη περίπτωση στο Παρίσι. Τεράστιες πινακίδες το διαφήμιζαν. Τι λες; Έχουμε την τόλμη, διότι μην περιμένουμε από την …αρετή(μας).
   Υ.Γ. Εάν δούμε …φως, το επεκτείνουμε(για το καλό όλων μας). Πιστεύω ακράδαντα, ότι την επόμενη χρονιά θα παρακαλάνε πολλοί να ονομαστούν …Ζάκυνθος.

   Απάντηση
 • Τrikalinos

  Για να μην χρειαζόμαστε επιδόματα, πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις με θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, και αυτό στην Ελλάδα των κρατιστών δεν μπορεί να γίνει.
  Προτιμούν τα επιδόματα για να μοιράζουν τη σοσιαλιστική φτώχεια, με αντάλλαγμα ψήφους.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή