Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου Reviewed by Momizat on . ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ο φετινός εορτα ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ο φετινός εορτα Rating: 0

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.

Στην πόλη των Τρικάλων θα γίνουν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της 22αςΜαΐου 2016.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 22ας Μαΐου 2016 μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.
  • Ώρα 10:30 – Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και εκφώνηση ομιλίας από τoν κ. Κοσμά Αποστολίδη, Κτηνίατρο και Υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Η προσέλευση στη δοξολογία θα γίνει μέχρι ώρα 10:25.

  • Ώρα 11:00 – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στην Πλατεία Συνοικισμού (Μικράς Ασίας).
  • Ώρα 19:30 – Θεατρική παράσταση «Η καμπάνα του Πόντου», από την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ:

  • Η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης και Σταγών το θρησκευτικό μέρος της εορτής.
  • Η Σ.M.Υ τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση τιμών.
  • Ο Δήμος Τρικκαίων τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής προς απόδοση τιμών κατά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων.
  • Η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων την τήρηση της τάξης. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                                                Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

          ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ                                                                   ΤΡΙΚΑΛΩΝ

     ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ                                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή