Πώς να παρακολουθήσετε την αυριανή μερική έκλειψη ηλίου Reviewed by Momizat on . Θα είναι ορατή και στην Ελλάδα το πρωί της Παρασκευής - Το φαινόμενο θα διαρκέσει από τις 10:39 π.μ. έως και τις 12:49 μ.μ., με το μέγιστο της έκλειψης να λαμβά Θα είναι ορατή και στην Ελλάδα το πρωί της Παρασκευής - Το φαινόμενο θα διαρκέσει από τις 10:39 π.μ. έως και τις 12:49 μ.μ., με το μέγιστο της έκλειψης να λαμβά Rating: 0

Πώς να παρακολουθήσετε την αυριανή μερική έκλειψη ηλίου

Πώς να παρακολουθήσετε την αυριανή μερική έκλειψη ηλίου

Θα είναι ορατή και στην Ελλάδα το πρωί της Παρασκευής – Το φαινόμενο θα διαρκέσει από τις 10:39 π.μ. έως και τις 12:49 μ.μ., με το μέγιστο της έκλειψης να λαμβάνει χώρα στις 11:43 π.μ.

Oδηγίες παρακολούθησης της μερικής έκλειψης ηλίου που θα είναι ορατή (και) στην Ελλάδα το πρωί της Παρασκευής εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος, συνιστώντας να αποφευχθεί η έκθεση παιδιών στον ήλιο εκείνη την ώρα αλλά και η παρατήρηση εν γένει διά γυμνών οφθαλμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το φαινόμενο της μερικής έκλειψης Ηλίου θα διαρκέσει από τις 10:39 π.μ. έως και τις 12:49 μ.μ., με το μέγιστο της έκλειψης να λαμβάνει χώρα στις 11:43 π.μ.

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι η παρατήρηση του φαινόμενου της έκλειψης ηλίου με γυμνά μάτια εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, καθώς η έκθεση σε υψηλά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας δύναται να προκαλέσει εγκαύματα στον αμφιβληστροειδή.

Επισημαίνει δε, ότι συχνά οι επιπτώσεις δε γίνονται άμεσα αισθητές, καθώς δεν προκαλείται αίσθημα πόνου ή άλλο ερέθισμα, μπορούν όμως να προκαλέσουν μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη.

Σύμφωνα με οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, συνίσταται η αποφυγή έκθεσης των παιδιών στην παρατήρηση της μερικής έκλειψης ηλίου. Παράλληλα, επισημαίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη η παρατήρηση του φαινομένου μέσω φωτογραφικών μηχανών ή από κάμερες κινητών τηλεφώνων.

«Το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί μόνο με τη χρήση εγκεκριμένων και πιστοποιημένων φίλτρων, καθώς τόσο τα γυαλιά ηλίου και οι κάμερες όσο και άλλα αυτοσχέδια γυαλιά δεν προσφέρουν καμία προφύλαξη» , καταλήγει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα.

Αφήστε το σχόλιο σας