Σάκης Παπαδόπουλος για τον φωτοβολταϊκό σταθμό Διαλεκτού Reviewed by Momizat on . Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων να αγνοήσει τη γνωμοδότηση της πλειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου Διαλεχτού και να προωθήσει την εγκ Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων να αγνοήσει τη γνωμοδότηση της πλειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου Διαλεχτού και να προωθήσει την εγκ Rating: 0

Σάκης Παπαδόπουλος για τον φωτοβολταϊκό σταθμό Διαλεκτού

Σάκης Παπαδόπουλος για τον φωτοβολταϊκό σταθμό Διαλεκτού

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων να αγνοήσει τη γνωμοδότηση της πλειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου Διαλεχτού και να προωθήσει την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού της ΔΕΥΑΤ σε θαμνώδη κτηνοτροφική πεδινή έκταση 160 στρεμμάτων κοντά στο χωριό Διαλεχτό, δεν είναι σωστή.

Ασφαλώς χρειαζόμαστε τη προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Όχι όμως σε βοσκότοπους – σε περιοχές ανάπτυξης της κτηνοτροφίας ή σε
καλλιεργήσιμη γη – σε περιοχές παραγωγικής αξιοποίησης – βιοποικιλότητας…

Εάν υπήρχε ήδη χωροταξικό σχέδιο – εθνικό – περιφερειακό – τοπικό για τις περιοχές οργάνωσης ΑΠΕ – φωτοβολταϊκών, γεωθερμικών ή αιολικών πάρκων, οι αποφάσεις των Αυτοδιοικητικών Οργάνων θα ήταν απλές και εύκολες.

Όταν όμως δεν υπάρχουν, πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι η Ελλάδα έχει τεράστια ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης με επικέντρωση στον αγροδιατροφικό τομέα.

Σάκης Παπαδόπουλος
Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή