"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Σε μερικούς δεν αρέσει η δουλειά των δημοσιογράφων

Σχετικά άρθρα

lafarm

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε το μέλος μας Παναγιώτης Κολτσίδας από διοικητικό σύμβουλο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου.
Ειδικότερα ο διοικητικός σύμβουλος απαίτησε από το συνάδελφο να μην καταγράψει τα λεγόμενα του σε βίντεο και όταν ο συνάδελφος του επισήμανε πως απλά κάνει την δουλειά του, ο πρώτος τον εξύβρισε με χυδαίο τρόπο.
Κατόπιν τούτου ο συνάδελφος Π. Κολτσίδας καθώς και όλοι οι συνάδελφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από την συνεδρίαση.
Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας συμπαρίσταται στο μέλος της όπως και σε κάθε συνάδελφο ο οποίος παρεμποδίζεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Ο διοικητικός σύμβουλος του ΕΒΕ Καρδίτσας όφειλε να γνωρίζει πως οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. στο οποίο μετέχει, είναι δημόσιες και κατά συνέπεια, ο δημοσιογράφος έχει όχι απλά τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να τις καταγράφει, ώστε να ενημερώνεται ο επιχειρηματικός κόσμος και γενικότερα οι πολίτες της περιοχής, για τον τρόπο λειτουργίας και τις αποφάσεις του οργάνου.
Καλούμε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας να μην επιτρέψει να επαναληφθεί αντίστοιχο περιστατικό και να προστατεύσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Τύπου.
Τέλος, χαιρετίζουμε την απόφαση των συναδέλφων δημοσιογράφων που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση να αποχωρήσουν, καθώς με τη στάση τους έδειξαν πως δεν θα επιτρέψουν να υπάρξουν φαινόμενα λογοκρισίας και παρεμπόδισης της ενημέρωσης των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης