Σε 14 χωριά της Φαρκαδόνας θα ανάψουν καζάνια σήμερα Καθαρά Δευτέρα Reviewed by Momizat on . Χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς ή ακόμη και σύγχρονους τρόπους για την παρασκευή της πατροπαράδοτης φασολάδας, πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Φαρκαδ Χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς ή ακόμη και σύγχρονους τρόπους για την παρασκευή της πατροπαράδοτης φασολάδας, πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Φαρκαδ Rating: 0

Σε 14 χωριά της Φαρκαδόνας θα ανάψουν καζάνια σήμερα Καθαρά Δευτέρα

kazani fasolada

Χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς ή ακόμη και σύγχρονους τρόπους για την παρασκευή της πατροπαράδοτης φασολάδας, πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Φαρκαδόνας σε συνεργασία με φορείς και κατοίκους προετοιμάζονται να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα.

Να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα, όπως επιτάσσει το έθιμο, με την παρασκευή της φασολάδας και της διανομής μαζί με σαρακοστιανά εδέσματα στους κατοίκους των χωριών αλλά και στους επισκέπτες.

Ειδικότερα τα καζάνια θα στηθούν σε πλατείες και δημόσιους χώρους σε 14 από τα 18 χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Συγκεκριμένα εκδηλώσεις με προσφορά νηστίσιμων θα διοργανωθούν σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατέθεσαν οι πρόεδροι στα χωριά της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου, του Κεραμιδίου, της Παναγίτσας, του Γριζάνου, του Διασέλλου, του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης, του Πετρωτού, των Γεωργανάδων, της Οιχαλίας, του Πετρωπόρου, της Νομής και της Φανερωμένης.

Εκδηλώσεις δεν θα διεξαχθούν στα χωριά του Κλοκοτού, της Πηνειάδας, των Ταξιαρχών και των Σερβωτών.

Σημειωτέον ότι τα υλικά για την παρασκευή και τη διανομή σαρακοστιανών στους κατοίκους των χωριών παραχωρήθηκαν από το Δήμο Φαρκαδόνας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή