Στάση εργασίας από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο Reviewed by Momizat on . Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου 4ωρη  πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου 4ωρη  πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως Rating: 0

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου 4ωρη  πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, για τη διεκδίκηση της μονιμότητας, της επαρκούς στελέχωσης και της χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επίσης καθολική πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία, απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νόμου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανάκτηση μνημονιακών απωλειών.
Οι Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και Κ.Υ της πόλης καλούν όλους τους υγειονομικούς και συναδέλφους  να οργανώσουν κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες. Όπως μάλιστα οι ίδιοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τους εργαζομένους στις ατομικές συμβάσεις, με σκοπό τη στελέχωση του Δημοσίου με «πάμφθηνο» προσωπικό. Με τη σχετική εγκύκλιο (22-3-2016) το υπουργείο Υγείας κάνει γνωστό πως πλέον κάθε φορέας στην Υγεία μπορεί να απασχολεί τον κάθε εργαζόμενο στην καθαριότητα ως ατομικό εργολάβο χωρίς κανένα δικαίωμα.
Καλούνται λοιπόν οι εργάτες καθαριότητας, οι συνάδελφοι και οι υγειονομικοί να συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησε η ΠΟΕΔΗΝ για την διεκδίκηση της μονιμότητας με πλήρη ασφαλιστικά και ατομικά δικαιώματα και την παροχή δωρεάν Δημόσιας Υγείας για όλους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή