"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.6 C
Trikala

Στον “αέρα” η Σιδηροδρομική Εγνατία – Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας η σιδηροδρομική σύνδεση με Ηγουμενίτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο οι διαδικασίες για το μεγαλύτερο έργο υποδομής για τις περιοχές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και που δεν είναι άλλο από την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του πρωθυπουργού και το θέμα αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις δεδομένου ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης , βουλευτές αλλά και οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Ηπείρου, οι δήμοι Καλαμπάκας και Ηγουμενίτσας θεωρούσαν ότι ήταν θέμα χρόνου η ανακοίνωση για την κατασκευή της γραμμής.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέντευξη του στους ‘ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του Σταύρου Θεοδωράκη και αναφερόμενος στη σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών με το κυρίως δίκτυο ανέφερε χαρακτηριστικά:

 “H Ελλάδα ως διαμετακομιστικό κέντρο πρέπει να δίνει τη δυνατότητα για σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών με το κυρίως δίκτυο. Είτε μιλάμε για την Αθήνα , είτε μιλάμε για την Αλεξανδρούπολη, είτε μιλάμε για την Καβάλα, είτε μιλάμε για το Βόλο, είτε μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη. Αν μιλάμε ας πούμε για την Ηγουμενίτσα δε θα γίνει αυτό, διότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάμε να φτιάξουμε μία σιδηροδρομική Εγνατία προς τα δυτικά παράλληλα με την οδική Εγνατία. Είναι ένα έργο, το οποίο το οποίο ακούω συχνά διάφορους να μιλούν. Είναι, όμως, σήμερα, στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας”.

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης