Σχεδόν ένας μήνας Αποχής Δικηγόρων, αλλά γιατί απέχουν ; Reviewed by Momizat on . Οι αλλαγές που προτείνονται, με το πρόσχημα της συντόμευσης της απονομής της Δικαιοσύνης αποτελούν μία “παγκόσμια πρωτοτυπία” και συγκεκριμένα: “- Δεν θα υπάρχε Οι αλλαγές που προτείνονται, με το πρόσχημα της συντόμευσης της απονομής της Δικαιοσύνης αποτελούν μία “παγκόσμια πρωτοτυπία” και συγκεκριμένα: “- Δεν θα υπάρχε Rating: 0

Σχεδόν ένας μήνας Αποχής Δικηγόρων, αλλά γιατί απέχουν ;

Σχεδόν ένας μήνας Αποχής Δικηγόρων, αλλά γιατί απέχουν ;

Οι αλλαγές που προτείνονται, με το πρόσχημα της συντόμευσης της απονομής της Δικαιοσύνης αποτελούν μία “παγκόσμια πρωτοτυπία” και συγκεκριμένα:

“- Δεν θα υπάρχει εξέταση μαρτύρων στα αστικά Δικαστήρια, δεν θα μπορούν να αποκαλυφθούν οι ψευδομάρτυρες, δεν θα κρίνουν πλέον οι δικαστές βάσει της προσωπικής αντίληψης και τέλος θα εκδίδουν αποφάσεις από το σπίτι τους με φακέλους στοιχείων και μαρτυριών που θα γράφουν και θα υποβάλλουν οι δικηγόροι.

– Στους πλειστηριασμούς ακινήτων, αντί να ικανοποιούνται πρώτα οι απαιτήσεις των εργαζομένων, θα ικανοποιούνται πρώτες οι Τράπεζες με 65%, ύστερα το δημόσιο και τα ταμεία με 25% και ό,τι περισσέψει, αν περισσέψει (συνήθως δεν περισσεύει), θα πάρουν και οι εργαζόμενοι.

Πρόκειται για νόμο-τερατούργημα που καταλύει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και εξαφανίζει κάθε εμπιστοσύνη τους στη δίκαιη δίκη.

Οι Δικηγόροι με Πανελλήνιο Δημοψήφισμα αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία να μην αποδεχθούμε το Σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με Αποχή Διαρκείας από τα Δικαστήρια μέχρι την απόσυρσή του. Είναι ένας αγώνας που δεν έχει κλαδικές διεκδικήσεις, αλλά αποτελεί μήνυμα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό της πατρίδας μας, αλλά και στο εξωτερικό”.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή