"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Σώζεται η τίγρης του ζωολογικού κήπου Τρικάλων!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο David Barnes είχε ξεκινήσει την εκστρατεία απομάκρυνσης της τίγρης από το ζωολογικό κήπο Τρικάλων αρκετούς μήνες πριν. Τον Ιούνιο η είδηση είχε γίνει γνωστή και στην Ελλάδα, και τώρα, σύμφωνα με την Daily Mail, o Βarnes βρίσκεται στην τελική ευθεία της αποστολής του. Οι 11,500 λίρες που απαιτούνταν για τη μεταφορά της τίγρης από το ζωολογικό κήπο των Τρικάλων σε καταφύγιο ζώων του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια έχουν σχεδόν συγκεντρωθεί. Πρόκειται για μια αρσενική τίγρη που ονομάζεται Φοίβος και είχε βρεθεί στα Τρίκαλα μετά από αρκετές περιπέτειες. Ο Φοίβος είχε κατασχεθεί μαζί με μια ακόμη θηλυκή τίγρη από τσίρκο που έκανε εμφανίσεις το 2001 στην Αττική. Τον περασμένο Μάρτιο η Αθηνά αρρώστησε, έπαθε καρδιακή προσβολή και είχε πρόβλημα με τα πόδια της. Δεν της δόθηκε όμως η δέουσα προσοχή και κατέληξε στο χειρουργείο.

O David Barnes ήταν και ο άνθρωπος που με δική του πρωτοβουλία και συμμετοχή είχε γίνει η κατάσχεση των δύο ζώων από το τσίρκο στην Ελλάδα.
O David Barnes ήταν και ο άνθρωπος που με δική του πρωτοβουλία και συμμετοχή είχε γίνει η κατάσχεση των δύο ζώων από το τσίρκο στην Ελλάδα.

Ο David Barnes, γνωστός για την δράση του στη διάσωση άγριων ζώων που κρατούνται σε άθλιες συνθήκες, ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για να μεταφερθεί σε μέρος με καλύτερες συνθήκες ο Φοίβος. Η καμπάνια υποστήριζε πως ο ζωολογικός κήπος των Τρικάλων δεν μπορεί να προσφέρει φροντίδα και κατάλληλες συνθήκες για το ζώο το οποίο έχει παρουσιάσει πρόβλημα υγείας στα πόδια του και σύμφωνα με τον Barnes εμφανίζει σημάδια κατάθλιψης. Ο Barnes ευελπιστεί πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρώσει τη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται για το ταξίδι του ζώου. Στο καταφύγιο ο Φοίβος πρόκειται να έχει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται ενώ στις εγκαταστάσεις που θα γίνουν το νέο του σπίτι, τον περιμένει μια θηλυκή τίγρης. Άγνωστο παραμένει αν ο ζωολογικός κήπος Τρικάλων άλλαξε στάση απέναντι στην καμπάνια μεταφοράς του ζώου από τις εγκαταστάσεις του. Όταν το καλοκαίρι η είδηση είχε γίνει γνωστή, οι υπεύθυνοι είχαν υποδεχτεί την κίνηση του βρετανού με αμφιβολίες και ενστάσεις.

Πηγή: www.lifo.gr

SONY DSC

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης