"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.1 C
Trikala

Τιμή και μνήμη στον Σωτήρη Σγούρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ούτε η δημοτική αρχή, ούτε η περιφέρεια Ν. Τρικάλων ανέλαβαν στα 7 χρόνια που έχουν περάσει από τον θάνατό του, την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ενός αφιερώματος μνήμης, στον Κορυφαίο παραδοσιακό κλαρινίστα, Σωτήρη Σγούρο. Αντί για τους φορείς ένας γνωστός επιχειρηματίας  ανέλαβε να τον τιμήσει . Το απόγευμα της Παρασκευής  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, ο επιστήθιος φίλος του Σ.Σγουρου, ο Γιώργος Γιαννίτσης οραματίστηκε ένα αφιέρωμα μνήμης, σε ένα από τα πιο λαμπρά ονόματα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής,και μαζί με τον Σ.Γοργογέτα επιμελήθηκαν την όμορφη εκδήλωση που παρουσίασε η κ.Λέλα Κατεχάκη. ideesmag,gr

_mg_1856

_mg_2099

_mg_1639

΄»Γ.Γιαννίτσης :Ήταν φίλος μου, τραγούδησε στις χαρές και τις λύπες μου και μπορεί να έχει φύγει ο ίδιος αλλά το έργο του παραμένει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.Τον τιμούμε γιατί οι μεγάλοι δεν ξεχνιούνται, όταν κάποιος τους θυμάται ,όπως κάνουμε εμείς εδώ σήμερα.»

_mg_1638

_mg_1816

_mg_2106

Στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου,  οι φίλοι οργανοπαίχτες και μαθητές  συνεχιστές του έργου του,όπως ο Γιώργος Κολτσίδας επαγγελματίας σήμερα παραδοσιακός κλαρινίστας, ο συνεργάτης του Σαρακατσάνος παραδοσιακός τραγουδιστής, Σταύρος Μπόνιας που ήρθε στα Τρίκαλα ειδικά για την εκδήλωση , ο Κώστας Μπατατόλης ,ο Σωτήρης Τόγελος ,ο Κ.Αναστασίου,Γιάννης Σούλτης ,Κώστας Παπαδημητρίου._mg_1724

Σ.Μπόνιας : Υπήρξε δάσκαλος και συνοδοιπόρος μου αρκετά χρόνια ,το έργο του είναι αθάνατο και θα τον θυμάμαι πάντα σαν καλό φίλο και άψογο οικογενειάρχη.

_mg_2099

_mg_1965

Η αγαπημένη σύζυγός του Σπυριδούλα και ο γιος του Θανάσης, στις σύντομες ομιλίες τους, αναφέρθηκαν στον Σωτήρη Σγούρο ως σύζυγο, πατέρα και άριστο οικογενειάρχη.

_mg_1945

Σ. Σγούρου :Σας ευχαριστώ που τιμήσατε τον σύζυγο μου ,ήταν καλός σύζυγος ,πατέρας και επαγγελματίας , ήμουν τυχερή που ήμουν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια.

_mg_1762

_mg_1935

_mg_1630

» Ο ερευνητής-συγγραφέας και παραδοσιακός τραγουδιστής, Σωτήρης Γοργογέτας – μαζί με τον Σωτήρη Σγούρο έσωσαν από την λήθη (μέσα από μνήμες γιαγιάδων και παππούδων) περισσότερα από 300 παραδοσιακά τραγούδια του Ασπροποτάμου – έχει επιμεληθεί τα ντοκιμαντέρ και τα βίντεο που  αφορούν στην ζωή και το έργο του Σωτήρη Σγούρου.»Λέλα Κατεχάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης