"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.1 C
Trikala

Το “παλτό” και ο… Χατζηπαναγής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο όρος μεταγραφή στο ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ σημαντικό μιας και οι φίλαθλοι προσδοκούν τον ερχομό παιχταράδων για να γ….. κατά το κοινώς λεγόμενο η ομάδα στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Από…αρχαιοτάτων χρόνων όμως, γνωρίζουμε ότι οι μεταγραφές αποτέλεσαν εκτός από πολύ εύστοχες λύσεις και πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε λαμόγιο μάνατζερ που έφερνε το κάθε “παλτό” κονομόντας και αυτός και το “παλτό”…

Οι μεταγραφές στο ποδόσφαιρο αύξησαν κάποιες περιόδους επίσης και τον πληθυσμιακό χάρτη της χώρας μας με τις περιβόητες Ελληνοποιήσεις.

Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια στο “Ποντίκι” που γράφτηκε ότι ο Μπουμπλής απήγγειλε Όμηρο για να αποδείξει πόσο Έλληνας είναι.

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες αποτελούσαν και κατά κάποιον τρόπο ένα είδος ληξιαρχείου,όπου λατίνοι εραστές γίνονταν Ελληνες σε μια βραδιά.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο,υπήρξαν και απίστευτα μεγάλοι παίχτες όπως ο ένας και μοναδικός Βασίλης Χατζηπαναγής,που δίδαξε ήθος και μπάλλα!!

Πολλοί λένε από την άλλη ότι ποδόσφαιρο και η πολιτική έχουν πολλές ομοιότητες, κατά τη γνώμη μου έχουν, έτσι όπως παίζονται με τα ίδια κουσούρια.

Υστεροβουλία,κομπίνες,λαδώματα,βρώμικα μαρκαρίσματα,αντιαθλητικό παίξιμο, “παράγκες” και τώρα τελευταία και πολλές…μεταγραφές άσπονδων παιχτών που θυμίζουν το “Θανασάκη τον πολιτευόμενο” που άλλαζε τα κόμματα σαν τα πουκάμισα.

Γεμίσαμε κυριολεκτικά Αθανάσιους Γκοβότσους…

Σοσιαλιστές γίνονται ξαφνικά δεξιοί!

Δεξιοί γίνονται “αριστεροί”,κεντρώοι κυκλοφορούν με το “κεφάλαιο” στην κωλότσεπη!!

Υπουργοί του Παπανδρέου συστρατεύονται στο αντιμνημονιακό μέτωπο και αντιφρονούντες καραδεξιοί πάνε χέρι- χέρι στο δρόμο για την κυβερνώσα αριστερά!!!

Και σα να μην έφτανε αυτό δίμετρες κολώνες της ΔΕΗ κατεβαίνουν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά για να μην τα χάσουμε όλα, τώρα που είμαστε λίγο πριν την έξοδο από το τούνελ.

Με δυό λόγια ήρθε η ώρα να παίξουν μπάλα και τα τσικό…

Πολλοί μιλούν για το τέλος των ιδεολογιών,έτσι τους βολεύει βλέπετε,εγώ θα έλεγα ότι ήρθε το τέλος και της τελευταίας τσίπας που ίσως είχε απομείνει για καθεστωτικούς επαγγελματίες πολιτικούς.

Ήρθε η ώρα για να αναγνωρίσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι είναι ο καθένας από δαύτους που δεν έχουν όριο στην ξεφτίλα και γλύφουν εκεί που μέχρι χθες έφτυναν.

Τα κόμματα δεν αποτέλεσαν για όλους αυτούς προφανώς ποτέ κάτι ιδανικό και υπέροχο, παρά μονο την βιτρίνα για την εκλογική τους πελατεία, τον μεγάλο μισθό αλλά και στα …τυχερά που προσέβλεπαν.

Και μετά…άσε το λαουτζίκο να κουρεύεται.

Μεταγράφοντας τους εαυτούς τους σε αντίπαλους εκλογικούς καταλόγους και σε κόμματα που μέχρι χθες ήταν εχθροί στα τηλεοπτικά πάνελ,αυτοί οι… βολευτές,παίρνουν μεταγραφή ταυτόχρονα και από την ουσία από αυτό που θα έπρεπε να είναι η πολιτική.

Η άδολη και ευγενής προσπάθεια να τιμήσουν την ψήφο του καθένα από μας που τους διαλέγει πιστεύοντάς τους και όχι να τους βγάλει τη γλώσσα αφού πρώτα του έχει πάρει την ψήφο και καλοκάθησε πλέον στα βουλευτικά έδρανα.

Δεν αξίζει να κάνω αναφορά στα ονόματά τους τα ξέρουμε όλοι μας,έτσι κι αλλιώς δε θα είναι οι τελευταίοι που θα ντροπιάσουν τον όρκο έστω αυτού του αστικού κοινοβουλίου.

Θα ξαναγίνουν “παραγκίσιες” μεταγραφές και στο μέλλον,εδώ είμαι κι εδώ είστε, γιατί ακόμη ποδόσφαιρο και πολιτική παίζονται με τους ίδιους κανόνες.

Να βολευτούν τα “παλτά” για να μείνουν απ” έξω οι Χατζηπαναγήδες…
Κώστας Γρηγοριάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης