Τρίκαλα- ΚΚΕ : “σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος” Reviewed by Momizat on .   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στα Τρίκαλα η εκδήλωση που πραγματοποίησαν  οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις παλιές φυλακές Τρικάλων   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στα Τρίκαλα η εκδήλωση που πραγματοποίησαν  οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις παλιές φυλακές Τρικάλων Rating: 0

Τρίκαλα- ΚΚΕ : “σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος”

Τρίκαλα-  ΚΚΕ : “σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος”

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στα Τρίκαλα η εκδήλωση που πραγματοποίησαν  οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις παλιές φυλακές Τρικάλων, χώρος μαρτυρίου και κομμάτι της ιστορίας, συνδεδεμένο με το λαϊκό κίνημα και την σχεδόν 100χρονη ιστορία του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικοθεατρική παράσταση προετοιμασμένη από την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας και την Οργάνωση Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Τα κείμενα του δρώμενου γράφτηκαν μετά από τη μελέτη ιστορικών μαρτυριών των γυναικών που έζησαν σε φυλακές και εξορίες.


Με αφετηρία τις φυλακές Αβέρωφ και επόμενους σταθμούς τη Χίο, το Τρίκερι, τη Μακρόνησο, παρουσιάστηκε  η πορεία των γυναικών μέσα από μεταγωγές, βασανιστήρια και εκτελέσεις, πιέσεις και εκβιασμούς, με μοχλό ακόμα και τους άντρες τους, για να υπογράψουν «δήλωση».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή