"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Τρίκαλα – Την ώρα που η Ελλάδα «πωλείται» κομμάτι-κομμάτι , “σοσιαλιστική επανάσταση” ….στο Μαλακάσι !!

Σχετικά άρθρα

lafarm

 

Χωριό με λίγους κατοίκους το Μαλακάσι , φωλιασμένο στην  καταπράσινη Πίνδο, με ιστορία , πολιτισμό και αποφασισμένους ανθρώπους που  αντιστέκονται επί χρόνια στις δυσκολίες της ζωής.

Την ώρα που η Ελλάδα ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι αυτοί φαίνονται αποφασισμένοι να κρατήσουν Θερμοπύλες στον τόπο τους .

Αποφάσισαν και προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας στην οποία συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων , περίπου το 85%   [ συμμετέχουν περσσότεροι από 150 κάτοικοι ] , ήδη έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού φράγματος  1 MW προς το παρόν αφού σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται και η κατασκευή άλλων δύο υδροηλεκτρικών φραγμάτων  .

Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο με την επιχορήγηση να αγγίζει το 50% . 

Μέχρι σήμερα συγκεντρώθηκε από τους μετόχους του νέου φορέα 1.200.000 περίπου ευρώ .

 Στόχος τους η εκμετάλλευση και η μετατροπή της δυναμικής ενέργειας του νερού του Μαλακασιώτικου ρέματος , σε ηλεκτρική ενέργεια. 
Συγκέντρωσαν  όλα τα παραστατικά από την ΡΑΕ και άλλες πηγές,  την άδεια  λειτουργίας – την  άδεια εγκατάστασης , την τεχνική μελέτη , τα τοπογραφικά, την απόδοση σε ισχύ , την απόδοση σε χρήματα σε ετήσια βάση  του συγκεκριμένου έργου , συμβάσεις από παρόμοια έργα σε άλλες περιοχές , τα αντισταθμιστικά άλλων έργων και  το μόνο που απομένει είναι η άδεια  η οποία αναμένεται να χορηγηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης και πρωτοφανής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης  , οι κάτοικοι πιστεύουν ότι  με  τέτοια έργα  θα μπορέσουν κατά κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις  που βιώνουν σήμερα , και οι οποίες τα επόμενα χρόνια θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο .
Καλή επιτυχία !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης