"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Τρίκαλα : Hλεκτροκίνητα οχήματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης των Τρικάλων από την κίνηση αυτοκινήτων και την δημιουργία ενός καθαρού περιβάλλοντος ο δήμος Τρικκαίων εφαρμόζει στην πράξη την ηλεκτροκίνηση.

Μέσω της Αναπτυξιακής του εταιρίας e-trikala Α.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος για την  Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις, από το ευρύτερο πρόγραμμα «HORIZON 2020» έφτασαν στην πόλη τα πρώτα τρία από τα δέκα (10) συνολικά  ηλεκτροκίνητα οχήματα, τρίκυκλα και τετράκυκλα. Τα οχήματα εγκαταστάθηκαν σήμερα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με μαθητές του 4ουΓυμνασίου Τρικάλων να είναι από τους πρώτους που τα είδαν από κοντά και απόλαυσαν μάλιστα μία βόλτα με κάποια από αυτά.

Η ηλεκτροκίνηση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε πρώτη φάση για έναν χρόνο, με στόχο ωστόσο να καθιερωθεί ως τρόπος μετακίνησης των δημοτών με οχήματα μικρότερου όγκου και καθαρότερα ως προς τους εκπεμπόμενους ρύπους από τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα είναι δέκα τον αριθμό. Τα πέντε από αυτά θα δοθούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως εκείνα που κάνουν διανομές και τα υπόλοιπα πέντε θα τοποθετηθούν σε δημοτικά πάρκινγκ και σημεία της πόλης, προκειμένου να μπορούν οι δημότες που επιθυμούν να τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο.

Τα οχήματα έχουν αυτονομία για 100 χιλιόμετρα και φορτίζουν ακόμη και σε απλή οικιακή πρίζα. Ο Δήμος θα εγκαταστήσει φορτιστές στα δημοτικά πάρκινγκ και σε διάφορα σημεία της πόλης. Αναπτύσσουν χαμηλές ταχύτητες, μέχρι και 30 με 50 χιλιόμετρα την ώρα, έχουν κίνηση όπισθεν, είναι μικρά σε όγκο και σταθμεύουν εξαιρετικά εύκολα. Το ένα από αυτά που σήμερα έφτασαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα χρησιμοποιηθεί στο Μύλο των Ξωτικών για την εύκολη μεταφορά στο πάρκο Ματσόπουλου και στη συνέχεια το ίδιο όχημα θα χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και τις συντηρήσεις στις παιδικές χαρές της πόλης.

Πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Μάλαγα. Σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η e-trikala ΑΕ αποφάσισε να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, ευελπιστώντας σε άμεσα οφέλη για τον δημότη και το αστικό περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης