"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.7 C
Trikala

Τρίκαλα – Noμαρχιακή Επιτροπή Σύριζα : ο αγώνας συνεχίζεται !

Σχετικά άρθρα

lafarm

SIRIZA

Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε, βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατεστραμμένη κοινωνικά και οικονομικά χώρα. Παρά τα μεγάλα προβλήματα, τις δικές της ατολμίες και τα λάθη, τον συνεχή πόλεμο που αντιμετώπισε από την ντόπια και ξένη ολιγαρχία που κυριαρχούσε και συνεχίζει να κυριαρχεί στον κρατικό μηχανισμό, προσπάθησε να υλοποιήσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, ψηφίζοντας μια σειρά από νόμους, που έδωσαν ανάσα στα πιο φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ταυτόχρονα επιχείρησε με σκληρή και έντιμη διαπραγμάτευση να έλθει σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους δανειστές, στα πλαίσια της ευρωζώνης.

Οι δανειστές δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να αποτελέσει η κυβέρνηση αυτή παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη. Έτσι με μια παρελκυστική τακτική επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη διαπραγμάτευση, έχοντας ένα σχέδιο «αριστερής παρένθεσης», σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους συμμάχους τους.

Το περήφανο ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ματαίωσε αυτά τα σχέδια.

Με όπλο την οικονομική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες, μέσω ενός εκβιαστικού στραγγαλισμού κα με φόβητρο μια ασύντακτη χρεωκοπία, άσκησαν αφόρητες πιέσεις με πραξικοπηματική μορφή στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα , προκειμένου να ενδώσει στις πιο σκληρές απαιτήσεις τους. Μια Ευρώπη πιο σκληρή όσο ποτέ άλλοτε.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε, κάτω από την ασφυκτική πίεση και τους εκβιασμούς, σε μια συμφωνία που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τις προγραμματικές εξαγγελίες της και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την κατάληξη αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει με συντεταγμένο τρόπο να αναζητήσει και να εντοπίσει τις δικές του ευθύνες, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές στην πολιτική του.

Με τον ίδιο συντεταγμένο τρόπο και με αδιάρρηκτη την ενότητά του, τα όργανα του κόμματος να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις αξίες και στο πρόγραμμά μας.

Η κυβέρνηση, παρά τα ασφυκτικά πλαίσια, θα συνεχίσει τη μάχη υπεράσπισης και στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται, θα συνεχίσει τον αγώνα για μια άλλη διέξοδο της χώρας στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με την διαπλεκόμενη εγχώρια ελίτ, το πελατειακό κράτος και τη γραφειοκρατία.

Το Γραφείο Τύπου
Τρίκαλα 18.07.2015

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης