Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί : Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών-Μάσκες δεν εστάλησαν – Δωρεάν τεστ σε όλα τα σχολεία Reviewed by Momizat on . Το αίτημα της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα θέτει εκ νέου η σχολική κοινότητα, ζητώντας δωρεάν τεστ για τον μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό. Σύμφ Το αίτημα της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα θέτει εκ νέου η σχολική κοινότητα, ζητώντας δωρεάν τεστ για τον μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό. Σύμφ Rating: 0

Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί : Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών-Μάσκες δεν εστάλησαν – Δωρεάν τεστ σε όλα τα σχολεία

Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί : Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών-Μάσκες δεν εστάλησαν –  Δωρεάν τεστ σε όλα τα σχολεία

Το αίτημα της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα θέτει εκ νέου η σχολική κοινότητα, ζητώντας δωρεάν τεστ για τον μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους εκπαιδευτικούς, στα Τρίκαλα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 100 τμήματα λειτουργούν με 15 έως 20 παιδιά και 45 τμήματα λειτουργούν με 21 έως 27 παιδιά.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 70 τμήματα λειτουργούν με 17 έως 24 παιδιά και 50 τμήματα λειτουργούν με 25 έως 27 παιδιά.

Επιπροσθέτως, σε 130 συνολικά σχολικές μονάδες απασχολούνται 108 καθαρίστριες, δηλαδή, μία καθαρίστρια για 14 με 15 αίθουσες.

Τέλος, από δασκάλους τονίζεται ότι οι μάσκες δεν εστάλησαν ακόμη στα σχολεία.

Ακόμα, δεν υπάρχουν και αναλυτικές και σαφείς οδηγίες στα σχολεία, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών.

Το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι ότι εάν κάποιο παιδί νοσήσει, θα παραμείνει τουλάχιστον για 10 μέρες σπίτι του και θα επιστρέψει εφόσον οι γονείς προσκομίσουν χαρτί από παιδίατρο, όπου θα αναφέρεται η νόσος του παιδιού.

Εντούτοις, δεδομένου ότι, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων, δε γίνονται δωρεάν τεστ στα σχολεία, είναι δύσκολο μία οικογένεια να διαθέσει το ποσό των 100 ευρώ κατ’ ελάχιστο που απαιτείται για τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Πέραν αυτού, οι ιδιώτες παιδίατροι επισημαίνουν ότι χωρίς τεστ δεν είναι δυνατό να κάνουν αρνητική διάγνωση για Covid-19, από τη στιγμή που η συμπτωματολογία δε διαφέρει και πολύ από τις κοινές ιώσεις των παιδιών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή