“Φωνάζει το αίμα”….Νταμάρια Τρικάλων Reviewed by Momizat on . "Φωνάζει το αίμα" έλεγαν τα παιδιά της Μπάρας στην μαθήτρια του Δημοτικού Μαρούλα Κλιάφα για τον τόπο εκτελέσεων των Τρικάλων στην Κατοχή, αλλά κυρίως στον εμφύ "Φωνάζει το αίμα" έλεγαν τα παιδιά της Μπάρας στην μαθήτρια του Δημοτικού Μαρούλα Κλιάφα για τον τόπο εκτελέσεων των Τρικάλων στην Κατοχή, αλλά κυρίως στον εμφύ Rating: 0

“Φωνάζει το αίμα”….Νταμάρια Τρικάλων

“Φωνάζει το αίμα”….Νταμάρια Τρικάλων

“Φωνάζει το αίμα” έλεγαν τα παιδιά της Μπάρας στην μαθήτρια του Δημοτικού Μαρούλα Κλιάφα για τον τόπο εκτελέσεων των Τρικάλων στην Κατοχή, αλλά κυρίως στον εμφύλιο, στα ριζά του λόφου του Προφήτη Ηλία. Πήγε και η ίδια ένα βράδυ, μαζί με άλλα παιδιά να ακούσει αν όντως φωνάζει. Δεν άκουσε το αίμα, αλλά είδε τις κηλίδες του. Στα Νταμάρια έγινε πριν αρκετά χρόνια μία εκδήλωση του ΚΚΕ και στήθηκε ένα πρόχειρο μνημείο, λίγο πιο πέρα από τον τόπο των εκτελέσεων, καθώς στον χώρο των εκτελέσεων έχουν χτιστεί κατοικίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κλιάφα Μαρούλα

Ελπίζω η δημοσιοποίηση της ιδιωτικής συνομιλίας μου με την κ. Κλιάφα να μην αποκάλυψε κάποια παιδική σκανδαλιά της. Ελπίζω επίσης ο τόπος να αναδειχθεί ως τόπος αναφοράς, μνήμης και διδασκαλίας της νεώτερης ιστορίας μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Μιχαλάκης

Μιχαλάκης Κώστας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή