"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.8 C
Trikala

Χάος με τους αγρότες στη Γαλλία -Γέμισαν με κοπριά κυβερνητικά κτίρια και άχυρα τους δρόμους [εικόνες]

lafarm

Σχετικά άρθρα

farmers4

Οι ξεσηκωμένοι αγρότες προκάλεσαν χάος σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, αφήνοντας τόνους κοπριάς και σάπιων λαχανικών σε δρόμους και κυβερνητικά κτίρια, ενώ έστησαν οδοφράγματα με άχυρα και έκαναν ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Χάος με τους αγρότες στη Γαλλία -Γέμισαν με κοπριά κυβερνητικά κτίρια και άχυρα τους δρόμους [εικόνες]
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις τιμές των προϊόντων που ακολουθούν καθοδική πορεία, ενώ την ίδια ώρα ακριβαίνουν τα λιπάσματα. Επιπλέον, «φωνάζουν» για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, γιατί αυτές έδωσαν τη χαριστική βολή στις τιμές των δημητριακών και του γάλακτος.

Σε μία από τις διαμαρτυρίες, στην πόλη Σαρτρ νοτιοδυτικά του Παρισιού, οι αγρότες έριξαν 100 τόνους κοπριάς μαζί με λαχανικά έξω από τα γραφεία του δημαρχείου. Στην πρωτεύουσα, άδειασαν 50 τόνους λαχανικών και φρούτων και τα μοίρασαν στον κόσμο δωρεάν. Σύμφωνα με το συνδικάτο των αγροτών, πάνω από 36.000 άτομα βρέθηκαν στους δρόμους, σε όλη τη Γαλλία, με τα τρακτέρ τους.

Στην πόλη Πω, τρακτέρ άδειασαν αλεύρι στους δρόμους. Οι αγρότες ξεσηκώθηκαν μετά και από τους περιβαλλοντικούς κανόνες που επιβλήθηκαν στις φάρμες, μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τις ζώνες νερού που προστατεύονται από τη μόλυνση.

Αλλού, έστησαν οδοφράγματα με άχυρο, λάστιχα και κοπριά

Αρκετοί έστησαν μπλόκα στους δρόμους αναζητώντας τα φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα στη Γαλλία. Μάλιστα, έκαναν ελέγχους σε νταλίκες που έφερναν προϊόντα, λέγοντας ότι βρήκαν ντομάτες από το Μαρόκο και μήλα από την Ιταλία.

Φωτογραφίες: Daily Mail

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης