Χρ. Λάππας για το συλλαλητήριο: «Οι ελαφροί ας μας λέγουν ελαφρούς» Reviewed by Momizat on . Κ.Καβαφης:Βυζαντινός Άρχων,εξόριστος,στιχουργών Οι ελαφροί ας μας λέγουν ελαφρούς. Στα σοβαρά πράγματα ήμασταν πάντοτε επιμελέστατοι. …….. Αλλά εξόριστος εδώ (ν Κ.Καβαφης:Βυζαντινός Άρχων,εξόριστος,στιχουργών Οι ελαφροί ας μας λέγουν ελαφρούς. Στα σοβαρά πράγματα ήμασταν πάντοτε επιμελέστατοι. …….. Αλλά εξόριστος εδώ (ν Rating: 0

Χρ. Λάππας για το συλλαλητήριο: «Οι ελαφροί ας μας λέγουν ελαφρούς»

Χρ. Λάππας  για το συλλαλητήριο: «Οι ελαφροί ας μας λέγουν ελαφρούς»

Κ.Καβαφης:Βυζαντινός Άρχων,εξόριστος,στιχουργών
Οι ελαφροί ας μας λέγουν ελαφρούς.
Στα σοβαρά πράγματα ήμασταν πάντοτε επιμελέστατοι.
……..
Αλλά εξόριστος εδώ (να όψεται η κακεντρεχής Ειρήνη Δούκενα) και δεινώς ανιών,
Ουδόλως άτοπον είναι να διασκεδάζω
εξάστιχα και οκτάστιχα ποιών
να διασκεδάζω με μυθολογήματα
….
Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο ν´αποδεχθώ την συμπάθεια-ως ελαφρός-της Οργαωτικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, όχι μόνο ως επιτομή της υποκρισίας αλλά και ως άλλη αισθητική προσέγγιση της αλήθειας και της Ιστορίας.
Δεν μπορώ όμως να διασκεδάσω με τα μυθολογήματα τις φαντασιώσεις και την νέο-κατασκευή του από Βοράν κινδύνου τον νέο εχθρό στα βόρεια συνορά μας.
(Γίαυτό και το αλαφροίσκιωτος:αυτός που οδηγείται από τον ίσκιο του,από την ψυχήτου,
τις φαντασιώσεις του,ο ευκόλως βλαπτόμενος υπό φαντασμάτων)
Ούτε μπορώ ν´αποδεχθώτα καταφανώς προπετή<<η παράνομη απόφαση μιας μικρής μειοψηφίας,ούτε την κατοχή της αυθεντίας,<<της Ιστορικής και επιστημονικής αλήθειας.Αλήθεια ,υπάρχει επιστημονική αλήθεια στηνΙστορία και ποιός την γράφει?(
Για περισσότερα:Αντάμ Σαφ,Ιστορία κι αλήθεια,μιά και αυτοσυστήνεσθε ως επιμελέστατοι.
Δεν μπορώ ακόμη νά ξεπεράσω τον ρηχό μανιχαϊσμό της Επιτροπής(η κερδίζουμε ηρωικά η προδιδόμαστε καί χάνουμε ηρωικά).Γίαυτή την συναισθηματική προσέγγιση της Ιστορίας,φταίνε ((τά τείχη,πού χωρίς περίσκεψιν,χωρίς αιδώ,χωρίς λύπην,μεγάλα καί υψηλά τριγύρω(Σας) εχτισαντείχη.
Τείχη μεγαλοιδεατισμού,τείχη ξενοφοβίας και ανάδελφου Εθνους,τείχη αμυντικού Εθνικισμού(ο σκληρός πυρήνας της Εθνικής μας παθογένειας).
Είναι τα ίδια τείχη, που κάθε φορά μας οδηγούν να χάνουμε τις ευκαιρίες(στο ,Κυπριακό ,πακέτο Πινέιρο κ.λ.π.) για να διαπιστώνουμε βραδυπορούντες,ότι κάθε καινούργια συμφωνία είναι χειρότερη από τις προηγούμενες.
Γιατί όπως λέει κι ο μεγάλος Αλεξανδρινός:
του μέλλοντος οι μέρες στέκοντ´εμπροστά μας
σαν μια σειρά κεράκια αναμένα
Οι περασμένες μέρες πίσω μένουν,
μια θλιβερή γραμμή κεριών σβησμένων.
Δεν θέλω να γυρίσω να μη δώ και φρίξω
τι γρήγορα που τα σβηστά κεριά πληθαίνουν.
Και τα κεριά,όσα είναι αναμένα-αν δεν σβήσουν,από κακοηχες φωνές και Εθνικιστικούς αγέρες,εδώ κι εκεί,δείχνουν το δρόμο της καλής γειτονίας,της σταθεροποίησης του Κράτους των Σκοπίων,με την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ,κόντρα Στον Αλβανικό και Βουλγάρικο Εθνικισμό.
Αυτό θα μας επιτρέψει να πρωταγωνιστήσουμε στην Βαλκανική Ενδοχώρα ,καί ν´αποσυρθούν οι ((φόβοι και οι εχθροί ))από το Συλλογικό Μας φαντασιακό.
Και τότε…
μερικοί έφθασαν από τά σύνορα
και είπανε πως οι βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Χρήστος Αντ. Λαππας τ.Δημαρχος Τρικκαίων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή