Όσα η κυβέρνηση θέλησε να κρύψει από τον Πάπα Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, μέλος  της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25 Με έναν καθαρά πολιτικό λόγο, ο Πάπας Φραγκ Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, μέλος  της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25 Με έναν καθαρά πολιτικό λόγο, ο Πάπας Φραγκ Rating: 0

Όσα η κυβέρνηση θέλησε να κρύψει από τον Πάπα

Όσα η κυβέρνηση θέλησε να κρύψει από τον Πάπα

Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, μέλος  της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25

Με έναν καθαρά πολιτικό λόγο, ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο έθεσε το προσφυγικό ζήτημα στη σωστή του διάσταση, εκθέτοντας τόσο την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Κάνοντας λόγο για φράχτες και εθνικισμούς που οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα και για τις αυταπάτες της διάσωσης τους εαυτού μας ενάντια στους πιο αδύνατους γυρίζοντας την πλάτη στην πραγματικότητα μεταθέτοντας τις ευθύνες διέλυσε την επικοινωνιακή φιέστα που η ελληνική κυβέρνηση θέλησε να στήσει εκθέτοντας την πολιτική ηγεσία και την πολιτική της.

Στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος - Σε αγαπάμε, του φώναζαν

Ο Πάπας μίλησε στη Λέσβο για όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες από το συμβάν που διεθνώς διέσυρε τη χώρα μας για ακόμα μία φορά εξ αιτίας της κυβερνητικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, με αιτία τις πολλές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στις οποίες ήρθε να προστεθεί ακόμα μία, αυτήν τη φορά από διερμηνέα της Fontex !!!

Ο διερμηνέας Αφγανικής καταγωγής και κάτοικος Ιταλίας ο οποίος εργαζόταν στην περιοχή του Έβρου, κατήγγειλε απαγωγή του από την Ελληνική Αστυνομία, κατά την οποία κρατήθηκε μαζί με άλλα 100 άτομα, τα οποία χτύπησαν οι αστυνομικοί, τους  αφαιρέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα προτού μεταφερθούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον διερμηνέα, ο ίδιος έκανε γνωστή την ταυτότητα και ιδιότητά του, με αυτό όμως το γεγονός να του εξασφαλίζει περισσότερο ξύλο από τους Έλληνες αστυνομικούς που μάλλον δυσκολεύονται να πιστέψουν πως μπορεί να εργάζεται για την Fontex κάποιος με διαφορετικό χρωματικό τόνο στο δέρμα του πέρα από αυτόν της αρεσκείας τους.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και η αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, η οποία επικοινώνησε προσωπικά με το διερμηνέα, δηλώνοντας μάλιστα εξαιρετικά ανήσυχη από τη μαρτυρία του.

Μετά την πλήρη αφωνία της κυβέρνησης σε αντίστοιχες καταγγελίες που εξελίχθηκαν σε ευθείες επιθέσεις ενάντια σε όλους όσοι καταγγέλλουν αντίστοιχα περιστατικά, ήρθε πλέον η ώρα η κυβέρνηση να λάβει σαφή και ξεκάθαρη θέση σχετικά με τις εφαρμοζόμενες παράνομες πρακτικές που εκθέτουν τη χώρα και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Και αυτό δεν είναι το μόνο για το οποίο εκτίθεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς την αντίδραση 40 ευρωβουλευτών έχουν προκαλέσει οι συνθήκες διαβίωσης στα ελληνικά προσφυγικά κέντρα, που με περισσή περηφάνια διαφήμιζε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός στον περίφημο διάλογό του με την Ολλανδή δημοσιογράφο.

Το ζήτημα απασχόλησε και διεθνή μέσα τα οποία κάνουν λόγο για ένα καθεστώς καταπάτησης δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται πως στις νέες δομές οι πρόσφυγες διαβιούν ουσιαστικά φυλακισμένοι με συστήματα παρακολούθησης να καταγράφουν την παραμικρή κίνησή τους πίσω από τους φράχτες.

Η απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι σε  ανθρώπους που αναζητούν άσυλο, διαφημίζεται από την κυβέρνηση ως επιτυχία εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα. Στις καταγγελίες αυτές προστίθεται και αυτή της Διεθνούς Αμνηστίας που κατηγορεί τις  ελληνικές αρχές ότι κρύβονται πίσω από τη νομικά διφορούμενη έννοια των λεγόμενων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων για να στερήσουν παράνομα την ελευθερία των αιτούντων άσυλο.

Την ώρα που ο διεθνής τύπος κατακεραυνώνει την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα εγχώρια συστημικά μέσα, αυτή σφυρίζει αδιάφορα μετατρέποντας το προσφυγικό ζήτημα σε μπίζνες για τους φίλους της που πλουτίζουν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και συνεχίζει να «επενδύει» στην κλιμάκωση του αντιπροσφυγικού της προφίλ, που ξεκάθαρα προσφέρει έρεισμα σε όσους αυθαιρετούν και παραβιάζουν την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία στη συνοριακή γραμμή μέσα από τις παράνομες και απάνθρωπες επαναπροωθήσεις.                   

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή