«Όχι» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία από το διοικητικό προσωπικό του Π.Θ. Reviewed by Momizat on . Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ανακοίνωση ευθυγραμμίζεται με την απόφαση της Ομοσπονδίας (ΟΔΠΤΕ), κα Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ανακοίνωση ευθυγραμμίζεται με την απόφαση της Ομοσπονδίας (ΟΔΠΤΕ), κα Rating: 0

«Όχι» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία από το διοικητικό προσωπικό του Π.Θ.

«Όχι» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία από το διοικητικό προσωπικό του Π.Θ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ανακοίνωση ευθυγραμμίζεται με την απόφαση της Ομοσπονδίας (ΟΔΠΤΕ), καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ που «βαθαίνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εντείνει την καταστολή στα ιδρύματα με τη δημιουργία σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας.»

Η ανακοίνωση:

Είναι πραγματικά εξοργιστική η σπουδή τους μέσα στην πανδημία και στο lock down, αντί να διαθέσουν χρήματα για την ασφαλή επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, διαθέτουν 30 εκατομμύρια για την πρόσληψη χιλίων αστυνομικών στα πανεπιστήμια. Αλήθεια που βρέθηκαν αμέσως 30 εκατομμύρια για αυτό τον σκοπό; Όταν ζητάμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών, μας λένε συνέχεια ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Χρήματα βέβαια υπάρχουν. Απλά είναι άλλες οι προτεραιότητες στην πολιτική τους.

Σε ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί σαν επιχείρηση, με φοιτητές πελάτες και εμπόρευμα τη μόρφωση, δεν χωράνε αγώνες για δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Αυτό ακριβώς το ρόλο έρχεται να παίξει η πανεπιστημιακή αστυνομία. Να χτυπήσει κάθε φωνή που υψώνεται και να προστατέψει τον επιχειρηματικό χαρακτήρα των ιδρυμάτων.

Δεν θα τους περάσει!

Τα πανεπιστήμια δεν έχουν ανάγκη από μηχανισμούς καταστολής, έχουν ανάγκη από προσωπικό, υποδομές, φοιτητική μέριμνα, χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα αυτή την αθλιότητα

– Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή