"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.6 C
Trikala

 Στο 1,7 δισ. ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεπέρασε το 1,7 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των χαρατσιών, των συνεχών ανατιμήσεων της τιμής του ρεύματος, αλλά και της μείωσης μισθών και συντάξεων.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις προέρχονται από τη χαμηλή τάση (νοικοκυριά και πολύ μικρές επιχειρήσεις), διαψεύδοντας τις προσδοκίες της διοίκησης της ΔΕΗ ότι με την υποτιθέμενη ελάφρυνση του λογαριασμού από το «χαράτσι» θα υπήρχε εξομάλυνση των εισροών.

Από συνολικά 1,7 δισ. ευρώ ανεξόφλητων οφειλών, τα 960 εκατ. προέρχονται από τη χαμηλή τάση, τα 430 εκατ. από την υψηλή (Αλουμίνιον και Λάρκο), τα 180 εκατ. από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και τα 150 εκατ. ευρώ από τη μέση τάση. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι ανεξόφλητες οφειλές καταναλωτών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και αριθμούν περί τα 550.000 νοικοκυριά.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι στο τέλος του έτους το ποσό αυτό θα εκτιναχθεί στα 2 δισ. ευρώ, γεγονός που αποτελεί το καλύτερο πρόσχημα για ΔΕΗ και κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψη εισπρακτικών εταιρειών που θα «κανονίζουν» τους ασυνεπείς πελάτες, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει, αρχικά στην Αττική για ένα δίμηνο, και αργότερα σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, νέες αυξήσεις 25% στο ρεύμα έρχονται από τον Οκτώβρη, για όλους τους καταναλωτές, μέσω των λεγόμενων ειδικών χρεώσεων για τις «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας» (ΥΚΩ).

Η συγκεκριμένη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι η δεύτερη κατά σειρά μέσα σε λίγους μήνες. Η προηγούμενη -της τάξης του 11%- έγινε στις αρχές Ιούλη και αφορούσε στα εξοχικά, ενώ αυτές που έρχονται θα αφορούν στην κάλυψη του επιπλέον κόστους ηλεκτροδότησης των νησιών για τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Πηγή: 902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης