"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Ένας μεγάλος ιδεαλιστής,ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ένας σπουδαίος άνθρωπος .ο Μεγάλος Σόκρατες!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είμαστε στην δεκαετία του ογδόντα, στην Βραζιλία υπήρχε δικτατορία και η Κορίνθιανς αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία.
Για κάθε απόφαση που σχετίζεται με τον σύλλογο θα γινόταν ψηφοφορία. Όλοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Πρόεδρος, διευθυντές, παίκτες, προσωπικό, μασέρ, βοηθοί,αποθηκάριοι.
Κάθε ψήφος είχε το ίδιο βάρος.
“Να κερδίζεις ή να χάνεις, αλλά πάντα με δημοκρατία”.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός δημοκρατικού συστήματος μέσα σε μια τόσο διάσημη αθλητική κοινωνία, που δείχνει φράσεις και δημοκρατικούς ύμνους στις φανέλες σε μια χώρα υπό δικτατορία, φαινόταν κάτι τρελό.
Αλλά όχι μόνο πέτυχε το εγχείρημα,τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά!
Η συμβολική επίδραση της Κορινθιανής Δημοκρατίας μαζί με τα συνθήματα υπέρ της δημοκρατίας στην ομάδα ήταν μία από τις σημαντικότερες μορφές αντίστασης που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Ο αρχηγός αυτού του κινήματος ήταν ένα αγόρι από τη Βραζιλία με το όνομα ενός φιλοσόφου,(χάρη στο πάθος του πατέρα του για την Αρχαία Ελλαδα) που σπούδασε ιατρική πριν γίνει ποδοσφαιριστής.
Αρχηγός της Κορίνθιανς και της Εθνικής Βραζιλίας , σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1988 και ξεκίνησε την καριέρα του ως γιατρός στο Ριμπειράο Πρετο, όπως ακριβώς ονειρευόταν αυτός και ο πατέρας του.

Ηταν Κυριακή,οι παίκτες της Κορίνθιανς βγήκαν στο γήπεδο με την γροθιά υψωμένη,ήταν η μέρα που κέρδισαν το Μπραζιλειράο.
” Θέλω να πεθάνω μια Κυριακή,όπου η Κορίνθιανς θα σηκώνει το πρωταθλημα.”
Ο Σόκρατες πέθανε τη νύχτα της 4ης Δεκεμβρίου το 2011.
Ένας μεγάλος ιδεαλιστής,ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ένας σπουδαίος άνθρωπος .ο Μεγάλος Σόκρατες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης