"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.9 C
Trikala

Έτοιμοι για χειρόφρενο οι ιδιοκτήτες φορτηγών

lafarm

Σχετικά άρθρα

fortiga

Όλα τα προβλήματα του κλάδου των αυτοκινητιστών βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν στη Λάρισα οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών και των Σωματείων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. (με εξαίρεση τα υγρά καύσιμα).

Έτοιμοι για χειρόφρενο οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Η παρουσία εκπροσώπων του κλάδου ήταν μαζική απ’ όλη την Ελλάδα και η διάθεση όλων, εφόσον δεν βρεθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ήταν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρίσιμα θέματα που αφορούν συνολικά στον κλάδο των αυτοκινητιστών σχετίζονται κυρίως με την επαναφορά υποχρέωσης των αυτοκινητιστών να εγκαταστήσουν σύστημα αντιμπλόκ, αν και το προηγούμενο διάστημα εφάρμοσαν όλα όσα προέβλεπε σχετική Κοινοτική Οδηγία, η υποχρέωσή τους με τις μεταβιβάσεις αδειών του αυτοκινήτου και του τροχαίου υλικού, ο ελλιπής έλεγχος στις εθνικές οδούς προκειμένου να σταματήσει η παράνομη διέλευση ξένων (κυρίως βουλγάρικων) φορτηγών, τα οποία με φθηνά κόμιστρα αναλαμβάνουν διεθνείς μεταφορές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ Βασίλη Τζιμουράγκα “την προηγούμενη Πέμπτη συναντηθήκαμε με τη γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών κ. Πέρκα, η οποία έδειξε να κατανοεί το αίτημά μας για μη επιπλέον φορολόγηση 10% στις εταιρικές μεταφορές, ενώ επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη και κλείσαμε ραντεβού μέσα στην εβδομάδα.

Ακόμη αύριο Τρίτη στα Τρίκαλα θα συναντηθώ με τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Σγουρίδη, με τον οποίο θα συζητήσουμε όλα όσα προέκυψαν τελευταία και φέρνουν τον κλάδο σε πολύ δύσκολη θέση. Με την ολοκλήρωση αυτών των επαφών θα συγκαλέσουμε νέα έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας”.

Γ. Ρούστας

EΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης