"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

ΑΕΚ-Opap Arena: Επέστρεψε στο σπίτι της, ανατρίχιασε όλη η Ελλάδα – Βραδιά «ύμνος» στην προσφυγιά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εδώ και 19 χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ ανυπομονούσαν για την επιστροφή στο «σπίτι» τους. Ζούσαν με ένα όνειρο! «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια». Και το όνειρο απέκτησε σάρκα και οστά. Η Αγιά Σοφιά – Opap Arena το βράδυ της Παρασκευής (30/9) έζησε άκρως συγκινητικές στιγμές.

Προσφυγιά, ξεριζωμός, χαμένες πατρίδες, χαμένες ψυχές, νέα πατρίδα, Νέα Φιλαδέλφεια… Είναι μερικοί από τους πιο βασικούς πυλώνες που στήθηκε η σημερινή ιστορική βραδιά της Ένωσης.

Από νωρίς στο γήπεδο είχαν μαζευτεί χιλιάδες κόσμου για να ζήσουν από κοντά το όνειρο. Εκεί βρέθηκε και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής κι ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης βρέθηκαν στα επίσημα μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κι ο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

ΑΕΚ: Ξέσπασε σε λυγμούς ο θρύλος Κώστας Νεστορίδης

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ Κώστας Νεστορίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Opap Arena συνοδευόμενος από την οικογένειά του.

Στο πλάι του ήταν ο γιος του και το εγγόνι του. Βλέποντας το γήπεδο που ονειρευόταν χρόνια τώρα να παίρνει σάρκα και οστά ξέσπασε σε λυγμούς.

Δείτε τη χαρακτηριστική σκηνή

ΑΕΚ: Βραδιά αφιερωμένη στον Πόντο 

Η ΑΕΚ προετοίμασε μία εκπληκτική εκδήλωση για τα εγκαίνια της OPAP Arena, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό τόσο για τους 32.000 οπαδούς στην εξέδρα, όσο και για όλους όσους παρακολούθησαν από την τηλεόραση.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια τώρα ερωτώ ποιος πληρώνει αυτό το γήπεδο(σας χαρίζω το οικόπεδο) και δεν απαντάει κανείς. Εκεί μέσα θα κλωτσάνε το τόπι, αντιπροσωπεύοντας τους …Κωνσταντινοπολίτες, οι Αμραμπάτ, Βέερτ, Σάμιουελ, Τσούμπερτ, Αραούχο, Σιμάνσκι, Φρανσόν, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Γκατζίνοβιτς, Μουγκούντι, Ρότα,Σιντίμπε, Ραντόνια,Μοχαμάντι,Βίντα, Χατζισάφι, Στάνκοβιτς. Είμαι σίγουρος ότι οι μισοί, δεν γνωρίζουν που είναι η Κωνσταντινούπολη. Όπως είμαι σίγουρος ότι οι θεατές, ειδικά αυτοί που αυτοαποκαλούνται Πόντιοι, δεν γνωρίζουν ότι η Σαμψούντα και η Τραπεζούντα απέχουν 754 και 1.124 χιλιόμετρα αντίστοιχα από την Πόλη.
    Υ.Γ. Ο θρυλικός Κώστας γιατί δάκρυσε άραγε; Από το …ρόστερ, από την κατάντια του ποδοσφαίρου;

    • “Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου, στα οποία αναφέρεται αναληθώς πως το μεγαλύτερο τμήμα του έργου στο οποίο εμπλέκεται η Περιφέρεια Αττικής κι αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, πραγματοποιήθηκε την περίοδο που προηγήθηκε της θητείας της σημερινής Διοίκησης, για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

      Α. Όσον αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ, η απόφαση για τη χρηματοδότηση πάρθηκε το 2016 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

      Όμως η δημοπράτηση, η υπογραφή της σύμβασης και η κατασκευή έγινε στη θητεία της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας.

      Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός :

      • Αρχική ένταξη: 2016 (απόφαση Π.Σ. 59/16) -προϋπολογισμός 20.000.000 €

      • Δημοπράτηση: 16/1/20 -προϋπολογισμός 20.000.000 €

      • Υπογραφή Σύμβασης 1/7/20 (ΤΟΜΗ) –ποσό 10.522.765,44 € (περιλαμβανόμενου Φ.Π.Α.)

      • Συνολικό ποσό πιστοποιήσεων από 9/2020 μέχρι σήμερα 10.244.047,78 €.

      Β. Όσον αφορά το απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία του γηπέδου έργο της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, η αρχική ένταξη έγινε το 2018, όμως το έργο υλοποιήθηκε κι αυτό από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, όπως αποδεικνύεται από τον παρακάτω πίνακα:

      ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ

      • Αρχική ένταξη 2018 (απόφαση Π.Σ. 79/18)

      • Προϋπολογισμός 20.000.000, 00 €

      Δημοπράτηση:

      • Υπογραφή αρχικής σύμβασης 9/12/19 (INTRAKAT) -10.096.994,20 €

      • Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης 22/3/21- 1.313.516,70€

      • Συνολικό ποσό πιστοποιήσεων από 9/2022 μέχρι σήμερα 9.564.179,37€ με ΦΠΑ (Συνολική Δαπάνη: 11.410.510,90€)

      Γ. Όσον αφορά την προμήθεια του εξοπλισμού, αυτή στο σύνολο της πραγματοποιήθηκε από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, από την αρχική απόφαση ως την ολοκλήρωση, όπως αποδεικνύεται από τον παρακάτω πίνακα:

      ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ

      • Αρχική ένταξη 2021

      • Προϋπολογισμός Δημοπράτησης: 14.221.206,86 €

      • Υπογραφή Σύμβασης: 12.01.22 (Neurosoft-Cosmote) 11.468.714,40 € +Φ.Π.Α.

      Τα στοιχεία που παραθέτουμε αποτελούν τη μόνη αλήθεια όσον αφορά την πραγματοποίηση μιας ολοκληρωμένης αθλητικής παρέμβασης, με την οποία γίνεται πράξη το όνειρο χιλιάδων οπαδών της ομάδας.

      Κι είμαστε ικανοποιημένοι που συμβάλαμε καθοριστικά το όνειρο αυτό να γίνει πράξη, όχι στα χαρτιά, αλλά στην πραγματικότητα.

      Και μάλιστα η συμβολή αυτή δεν εξαντλείται στη χρηματοδότηση, αλλά κυρίως έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ενεργός συμβολή των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην υλοποίηση ενός σύνθετου project, το οποίο απαίτησε τη διαρκή συνεργασία δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτών.

      Όπως άλλωστε κάνουμε ως Περιφέρεια και με ανάλογες μεγάλες αθλητικές παρεμβάσεις που σήμερα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, σε όλη την Αττική. “

      • Άρα τίνος είναι το κατασκεύασμα; Πες το μόνον με μία φράση.
        Εάν ντρέπεσαι εσύ, το λέω εγώ φωναχτά: ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ (δεν νομίζω να υπάρχει Δημόσιο χρήμα).
        Υ.Γ. Και εμείς που είμαστε ”Πράσινα Πουλιά Ράξας” , γιατί να το πληρώσουμε;

        • Ποιός είπε ότι δεν είναι?
          Για αυτό και θα πληρώνει ενοίκιο η ΠΑΕ, όπως κάνουν και άλλες ΠΑΕ σε κρατική ή δημοτικά στάδια.
          ΥΓ Όσο για το τι πλήρωσαν οι φορολογούμενοι της Ράξας, πάνω από το 60% του ΑΕΠ της χώρας παράγεται σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία…

  2. Δεν είδα όμως τον αρχηγό των φορολογούμενων να το εγκαινιάζει, αλλά κάποιον που καπνίζει πούρα και δεν έβαλε μία. Εάν δεν πληρώσει δηλαδή ο εν λόγω το ενοίκιο( που μάλλον όχι), θα του κάνουμε έξωση;
    Υ.Γ. Η κοινωνία, η κοινότητα, πες το όπως θέλεις, έχει άλλο νόημα από το υστερόγραφο σου… Μελέτησε το και μη το μπερδέψεις με τον …κομμουνισμό.

    • Φυσικά και το εγκαινίασαν μαζί με τον ενοικιαστή πρόεδρο της ΠΑΕ, διότι αυτή θα φέρει τον κόσμο.
      Ετσι λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχολογία, από την εποχή της ρωμαϊκής αρένας, των Βενετών και των Πράσινων στο Βυζάντιο κτλ.
      Δεν αλλάζει η ανθρώπινη ψυχολογία λόγω του κομμουνισμού ή του καπιταλισμού. Τα συστήματα απλά προσαρμόζονται σε αυτή και κάπως την οργανώνουν ή αποτυχαίνουν.

      • Εάν είναι έτσι όπως τα λες Σχόλιο, τότε σε παραπέμπω στο δικό μου σχόλιο, για τους 174 νεκρούς μέχρι στιγμής, που εμπλέκονται και τα …βόδια.
        Υ.Γ. Εάν βγεις στον πηγαιμό για το καφενείο, την λαϊκή, το κουρείο, όοοοολοι θα σε πούνε ότι αυτό το γήπεδο είναι της ΑΕΚ. Άντε να την κάνει ο Πατούλης έξωση, εάν δεν πληρώσει.Θα προτάξουν τα στήθη τους.

        • Ένας από από τους λόγους που γίνονται πρόεδροι ΠΑΕ οι μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι και αυτή η χειραγώγηση του όχλου…Ανθρώπινη φύση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης