"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Ανοίγουν τις εκκλησίες για δύο ημέρες με ευθύνη των μητροπόλεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ως υποχώρηση στις πιέσεις της Εκκλησίας ερμηνεύεται η ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα πως οι ναοί θα ανοίξουν για δύο συγκεκριμένες ημέρες, τα Χριστούγεννα και θα Θεοφάνια.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου εντός των ναών θα επιτρέπεται η παρουσία εννέα ατόμων, με το νούμερο να ανεβαίνει στα 25 στις μητροπόλεις.

Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερα ερωτήματα, όμως, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν έχει γίνει γνωστό τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Ιερώνυμος στην πρόσφατη επικοινωνία τους, είναι το γεγονός ότι η πολιτεία μεταθέτει την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας στις τοπικές μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι λίγοι οι ιεράρχες και μητροπολίτες που έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους ήδη από την άνοιξη στα μέτρα για τις εκκλησίες και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι είναι εκείνοι που θα κληθούν να επιβλέψουν την εφαρμογή τους. Ήδη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχει η σκέψη να πραγματοποιηθούν πολλαπλές λειτουργίες για να βρεθούν όσο περισσότεροι πολίτες στους ναούς.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Πέτσας δεν απάντηση σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» εάν έχει υπάρξει πρόβλεψη για το μυστήριο της θείας κοινωνίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό χώρο τα Φώτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης