"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Αντιδράσεις εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες) με αιχμή του δόρατος την ίδρυση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων στην Περιφέρεια με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας (Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.).

Οι εργαζόμενοι της περιφέρειας ζητάνε  να μην μετακινηθεί κανείς υπάλληλος της περιφέρειας στην ανώνυμη εταιρεία ΟΔΥΘ ΑΕ και να μην υπάρξει μετατροπή της μόνιμης σχέσης εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας «η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες προχωράει στη ψήφιση του απαράδεκτου, αντιλαϊκού και αντεργατικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο “Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας”. Παρά τις αντιδράσεις, παρά τις καταγγελίες και τις αντίθετες απόψεις, με το νομοσχέδιο προωθεί:

— Την μεταβίβαση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε ανώνυμες εταιρείες και συγκεκριμένα στον Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. που θα λειτουργεί “σύμφωνα µε τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας”, που σημαίνει ότι η τιμή και η ποιότητα του νερού θα προσδιορίζονται από την κερδοφορία της Ανώνυμης Εταιρείας και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον θα βρίσκονται σταθερά στη ζυγαριά “κόστους – οφέλους”, μετατρέποντας το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

–Την μεταφορά στον Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. εκτός από τις αρμοδιότητες και τις θέσεις και το προσωπικό της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας και Ελέγχου Δόμησης της Κεντρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο και το καθιστά αυτοδίκαια προσωπικό του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου».

Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας  διεκδικούν  “να μην προχωρήσει η μεταφορά υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε μια Ανώνυμη Εταιρεία, στον Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.. ούτε η αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, με την μετατροπή της μόνιμης σχέσης δημοσίου υπαλλήλου σε αορίστου χρόνου, να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση του νερού, η δημιουργία Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. καθώς και να αναβαθμιστούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για να επιτελούν ολοκληρωμένα το ρόλο τους, και να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα ώστε να διασφαλίζεται φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πάμε ολοταχώς για ιδιωτικό ποίηση του βασικότερου αγαθού της ανθρώπινης ζωής!!!
    Λαέ ξύπνα επιτέλους!!
    Νερό,παιδεία, υγεία, ασφάλιση, τροφή,στο βωμό του κέρδους!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης