"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Αυτή είναι η Δημοκρατία μας! – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης φοιτήτριας που χάθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, άκουσε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όταν την επισκέφτηκε πρόσφατα καταθέτοντας τα δικά της στοιχεία για την τραγωδία: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Να πάτε στην Εκκλησία να προσευχηθείτε. Εσείς πρέπει να συνεχίσετε τη ζωή σας».

Kώστας Κωστούλας

Αρνούμαι να σκεφτώ πώς θα αντιδρούσα αν ήμουνα στη θέση αυτής της γυναίκας που προσπαθεί να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Κανείς δεν γνωρίζει αν θα έρθει η δικαίωση, η όποια δικαίωση.

Πρέπει να καταλάβουμε πως είναι εξοργιστικό να σου λένε ότι πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή σου μετά από την απώλεια του παιδιού σου σε ένα δυστύχημα που θα μπορούσε να είχε προληφθεί.

Ας απαιτήσουμε να λειτουργήσουν επιτέλους οι θεσμοί στην Ελλάδα.

Η συζήτηση για τη λειτουργία των θεσμών είναι μια απαίτηση για δικαιοσύνη.

Πολίτες χωρίς απαιτήσεις παράγουν πολιτικούς χωρίς μέτρο, χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικής προσφοράς στα κοινά. Ας αρχίσουμε να ζητάμε περισσότερα.

Η Ελλάδα παρά το ισχυρό σοκ της χρεωκοπίας της το 2010 και του μνημονιακού οδοστρωτήρα της προηγούμενης δεκαετίας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν εμφανίζει κανένα σημάδι αυτογνωσίας αφού πορεύεται στον αυτόματο πιλότο του ίδιου με πριν παρασιτικού μοντέλου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα για εύρεση ευθυνών, μιας και πολιτικοί, υπεύθυνοι – μεγαλοκαρχαρίες – εταιρειών και εισαγγελείς…θα συγκαλύπτουν αυτό το έγκλημα. Επίσης, όσοι ωχαδελφιστές αδιάφοροι πολίτες, που δυστυχώς είναι συμπολίτες ημών, νομίζουν ότι με το να ζητούν ρουσφέτια εις βάρος των υπολοίπων ευσυνείδητων λαι συνειδητοποιημένων ανθρώπων, καθώς και με το να μην επιζητούν δικαίωση για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, της τραγωδίας των πυρκαγιών στο Μάτι, των πλημμυρών στη Θεσσαλία, των πυρκαγιών στη Δαδιά κ.α., νομίζουν ότι είναι όλα καλά γι’ αυτούς, να έχουν υπόψιν τους ότι η ζωή μπορεί να είναι μικρή σχετικά – αν ζήσει κάποιος μέχρι τα 70-80-85 και δεν είναι άτυχος όπως τα 20χρονα παιδιά που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, αλλά έρχονται όλα μπούμερανγκ κάποτε…και από τα πολλά π@λ0ύκι@, κάποια θα εισέλθουν εκεί που μπορούν να φανταστούν. Και οι πολιτικοί, οι μεγαλοκαρχαρίες εταιρείες και άλλοι πολλοί, το ξέρουν κι αυτοί τι θα τους λάχει…Έχω δει το κανάλι της Βουλής τις τελευταίες μέρες. Έχω πολλά ερωτήματα και απορίες, καθώς επίσης βλέπω κι εγώ τη συγκάλυψη που πραγματοποιείται. Η Κυρία Καρυστιανού – η οποία έχει βγει μπροστά και μπράβο της ηια την υπομονή που έχει – και οι υπόλοιποι συγγενείς και φιλοί των θυμάτων να ξέρουν ότι δεν ισχύουν όλα αυτά που λέει ο φελλός Άδωνις – ο γλωσσομαθής μπουμπούκος – όσον αφορά όλους τους πολίτες της χώρας και τι ενδιαφέρει τους πολίτες γενικότερα. Κάποιοι ακόμη σκέφτονται βάσει του κοινού συμφέροντος, όχι ως κυρ-Παντελήδες και όοως σκέφτεται ο Άδωνις, ο Βορίδης και άλλοι πολλοί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης