"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Γέμισε η Ελλάδα με τρακτέρ: Μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου έκλεισαν με τα τρακτέρ την Τετάρτη οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που προωθεί η κυβέρνηση.

Το μεγαλύτερο μπλόκο είναι αυτό των Τεμπών, όπου εκατοντάδες τρακτέρ Θεσσαλών αγροτών έφτασαν σε φάλαγγα, υπό την άμεση επίβλεψη της Αστυνομίας. Η άφιξη των 1.000-1.200 τρακτέρ εκεί, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, έγινε με κόρνες και συνθήματα, με τους αγρότες να φωνάζουν «Δεν θα αντέξουν».

Στη Θεσσαλία σήμερα θα στηθεί και ένα δεύτερο μεγάλο μπλόκο με τους αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ να δίνουν ραντεβού στη Νίκαια στο πλαίσιο απόφασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στόχος των αγροτοσυνδικαλιστών είναι τα τρακτέρ που θα συγκεντρωθούν εκεί να ξεπεράσουν τα 1.500 τρακτέρ.

Πιο αναλυτικά, αγρότες από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, υπό τον συντονισμό των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, θα λάβουν σήμερα θέση μάχης με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας.

Τα τρακτέρ που θα κινηθούν από διαφορετικά σημεία προσυγκέντρωσης και των τριών νομών υπολογίζεται από τους διοργανωτές ότι θα φθάσουν στον κόμβο Νίκαιας μετά τις 2 το μεσημέρι. Ωστόσο, η Αστυνομία έχει από χθες εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από τις 12 το μεσημέρια διακόπτεται η κυκλοφορία επί της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι τον κόμβο Κιλελέρ και για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι τα προσερχόμενα στον κόμβο τρακτέρ να τακτοποιηθούν και να λάβουν θέσεις εκατέρωθεν του οδοστρώματος.

Τα τρακτέρ της Καρδίτσας που βρίσκονται στην Ιτέα, θα αναχωρήσουν για το μπλόκο της Νίκαιας μετά τις 11, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων « Άνοιξη», μετά τις 11 θα αναχωρήσουν τα τρακτέρ και πάνω από την πόλη των Τρικάλων, από το Μεγαλοχώρι, τα οποία και θα συναντήσουν τα τρακτέρ της υπόλοιπης γεωγραφικής περιφέρειας που βρίσκονται στο Ζάρκο και όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το μπλόκο της Νίκαιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης