"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.3 C
Trikala

Γιώργος Αποστολάκης : Ζητάμε να γίνει δημοψήφισμα για τον γάμο των ομοφύλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την κλήση της Εκκλησίας ζήτησε ο συμπολίτης βουλευτής Γιώργος Αποστολάκης στη συνεδρίαση με τους κοινωνικούς φορείς. «Φοβόμαστε την Εκκλησία; Την φοβόμαστε;», έλεγε από τη Νίκη ο Γιώργος Αποστολάκης . «Τη σεβόμαστε», του απαντούσε ο Λ. Τσαβδαρίδης από τη ΝΔ. «Αν την σεβόσαστε, καλέστε την», επέμεινε ο Γ. Αποστολάκης ο οποίος πρότεινε: «καλέστε την Ιερά Σύνοδο. Και αν δεν θέλετε την Ιερά Σύνοδο, καλέστε ένα αριστερό φιλόσοφο: τον Στέλιο Ράμφο!».

Ζητάμε να γίνει δημοψήφισμα

«Όχι μόνο θα καταψηφίσουμε αλλά ζητάμε να γίνει δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί ο λαός που δεν ρωτήθηκε προεκλογικά. Η θέση της κυβέρνησης ότι τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα δείχνει τον αυταρχισμό της» υποστήριξε ο αγορητής της Νίκης Γιώργος Αποστολάκης.

Ο ίδιος έσπευσε παράλληλα να διευκρινίσει πως «η Νίκη και οι άνθρωποι της με την αντίθετη θέση μας δεν αντιμαχόμαστε όσους αποκλίνουν σεξουαλικά από την ευλογημένη σχέση. Τους αγαπούμε ως εικόνες Θεού». Ο ίδιος εκτίμησε δε ότι το «τόξο των δικαιωματιστών» θα προωθήσουν και τον «πολυπρόσωπο γάμο».

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΙΝΑΙΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ
    Πρόταση άνευ ουσίας. Και δημοψήφισμα να γίνει, θα έχει την ίδια τύχη με εκείνο που είχε διοργανώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων μέσα σε ένα βράδυ.
    Και κάτι άλλο βασικό. Ένα ετυμολογικό λάθος που το παπαγαλίζουν απο το πρωϊ μέχρι το βράδυ καθημερινά και στο οποίο έπεσε και η εκκλησία. Η λέξη “ΟΜΟΦΥΛΟΣ” συμαίνει ὁμό-φῡλος, -ον (φῦλον), αυτός που προέρχεται από την ίδια φυλή ή το ίδιο γένος, σε Θουκ. κ.λπ.· οἱ ὁμόφυλοι, εκείνοι που ανήκουν στην ίδια φυλή, σε Ξεν.· φιλίαὁμ., φιλία μ’ εκείνους που ανήκουν στο ίδιο γένος, που έχουν την ίδια καταγωγή, σε Ευρ.· τὸ ὁμόφυλον = ὁμοφυλία, στον ίδ.· τὸ μὴ ὁμόφυλον, πόλη που κατοικείται από διαφορετικές φυλές, σε Αριστ.” [Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής ΓλώσσαςLIDDELL & SCOTT και ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ).
    Σύμφωνα με την ουσιαστική σημασία της λέξεως όλοι οι Έλληνες είμαστε μεταξύ μας ΟΜΟΦΥΛΟΙ. Οι μη Έλληνες είναι “ΑΛΛΟΦΥΛΟΙ. Καμία σχέση με τον κίναιδο και τον αρσενοκοίτη!!! Τέτοια άγνοια, αμάθεια και λεξιπενία πλέον!!! Δεν ανοίγουν κανένα βιβλίο και δέχονται αμάσητα ότι σου σερβίρουν!!!!

    • Στην περίπτωση μας, ο προσδιορισμός “ομόφυλο” δεν αναφέρεται σε άτομο, αλλά στο ζευγάρι (που προφανώς συζεί και συνδέεται συναισθηματικά). Πώς αλλοιώς να το πούμε, ετερόφυλο; Απορώ τι δεν καταλαβαίνετε.

      • Ο όρος “ΟΜΟΦΥΛΟΣ” σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει και την έννοια του κίναιδου. Το εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιό μου!!! Είναι μέγα λάθος!!! Είναι προσβολή για όλους μας, ως ομοεθνείς που είμαστε, της ιδίας φυλής, του ιδίου γένους!!! Υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα άλλες κατάλληλες λέξεις για τον προσδιορισμό της γενετήσιας φύσεως!! Σε καμία περίπτωση όμως η λέξις “ΦΥΛΟ”!!! Θα φθάσουμε στο σημείο να δηλώνουμε”ΑΛΛΟΦΥΛΟΙ” για να ξεχωρίζουμε απο τους “ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ”. Γεμίσαμε απο άστοχους ορισμούς και ορολογίες!!! Εγώ αγαπητέ” Γλωσσολογικά” καταλαβαίνω πολύ καλά τι λέω, άλλοι δεν καταλαβαίνουν και απορούν!!!

        • Αναφέρεστε ξανά σε ιδιότητα ατόμου, ενώ μιλάμε για ιδιότητα ζεύγους. Λυπάμαι που ο φανατισμός σας σας έχει τυφλώσει και γλωσσολογικά.

          • Αφήστε τις άστοχες λεκτικές ακροβασίες περί ¨ατόμου” και ζεύγους”. Να μάθετε πρώτα καλά την ελληνική γλώσσα και μετά να μιλάτε για φανατισμούς και τέτοια παρόμοια!! Δεν έχετε άποψη και αποδέχεστε αμάσητο τον κάθε “προοδευτικό νεωτερισμό” που σας πασάρουν . ‘Ακου ο “σεισίπυγος”, ο “κίναιδος”, ο “σαυλος”, ο “αρσενοκοίτης”, να μην αραδιάσω και άλλα, να εξισώνεται με το [ομόφυλο]. Σε καμια άλλη γλώσσα δεν υπάρχει αυτή η ταύτιση. Άλλο “razza” και άλλο “sesso” !!! Ξυπνάτε και σκεφτείτε τον όλεθρο που επέρχεται με την επισημοποιήσει και νομιμοποίηση των γάμων και υιοθεσία !!!

            • Οι κοινωνικές σας απόψεις είναι σαφείς και έγιναν κατανοητές, αν και προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Ούτε με συγκινούν, όσα θαυμαστικά και αν χρησιμοποιήσετε. Σεβόμενος το παρόν βήμα, δεν πρόκειται να σας συναγωνιστώ στα εξυπναδίστικα χυδαιολογήματα σας – και πιστέψτε με, ούτε εσείς θα το θέλατε. Από την αρχή αναφέρθηκα σε ένα καθαρά γλωσσολογικό θέμα και μόνο σ αυτό:
              Στα ελληνικά λοιπόν, το ζευγάρι δύο ομοφυλόφιλων ατόμων λέγεται ομόφυλο ζευγάρι. Δεν λέγεται ετερόφυλο.
              Πιο απλά δεν μπορώ να σας το πω.
              Και ούτε πρόκειται να επανέλθω.

  2. Δεν μίλησαν στις πλημμύρες.
    Δεν μίλησαν για Τέμπη.
    Δεν μίλησαν για την συνεχόμενη ακρίβεια.
    Δεν, δεν, δεν. Το πρόβλημα της χώρας για αυτούς δηλαδή είναι ο γάμος των ομοφυλόφιλων; Όχι άλλη σαπίλα και μεσαίωνας στη βουλή, χορτάσαμε…

  3. Να γίνει δημοψήφισμα. Βεβαίως.
    Αλλά όχι μόνο γι αυτό.
    Να γίνει και για το αν πρέπει να πληρώνονται οι παπάδες από το κράτος. Και για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
    Τι, όχι;

    • Δεν διαφωνεί η εκκλησία να μη πληρώνεται από το κράτος ο κλήρος.
      Είναι ανταπόδοση, για την δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας , για αυτό και στο σχέδιο επί ΣΥΡΙΖΑ, θα υπήρχε διάθεση ενός ποσού ανά έτους για το σκοπό αυτό.
      Δεν γίνονται δημοψηφίσματα για κατάργηση δικαιωμάτων σε περιουσία κτλ, εκτός αν εννοείς με κατάργηση της αστικής δημοκρατίας και επιβολή χούντας και κομμουνισμού.

      • Δικαιωμάτων, είπατε; Δικαιώματα στη μη φορολογία; Εντυπωσιακό! Από που ακριβώς πηγάζουν;
        Και εννοώ ακριβώς αυτό που διαβάζετε. Νομίζω είμαι σαφής σε ότι λέω. Αν αισθάνεστε την ανάγκη να με ερμηνεύσετε, αυτό αφορά αποκλειστικά εσάς.

        • Δεν υπάρχει μη φορολογία, υπάρχει καθεστώς μη κερδοσκοπικού ΝΠΔΔ για την εκκλησία στην αστική δημοκρατία και ως τέτοιο φορολογείται ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας.

      • 2015- ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

        “προβλέπεται και καταβάλλεται από τα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος :
        α. Φόρος Εισοδήματος με συντελεστή 26% για τα έσοδά τους, τα οποία μάλιστα θεωρούνται κατά νόμον ως «έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα», και προκαταβολή Φόρου Εισοδήματος επομένου έτους με συντελεστή 55% (άρθρα 44, 45 περ. γ΄, 47 παρ. 2, 58, 71 παρ. 1 του Ν. 4172/2013).
        β. Φόρος Δωρεών και Κληρονομιών με συντελεστή 0,5%, όπως προβλέπεται για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους Ο.Τ.Α. (άρθρα 25 παρ. 3, 29 παρ. 5 43 Κεφ. Β΄ περ. α΄ Ν. 2960/2001, 25 παρ. 9, 14, 16 Ν. 3842/2010).
        γ. Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) με τους ίδιους συντελεστές, οι οποίοι γενικώς ισχύουν για παραδόσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών, που αποτελούν εμπορική δραστηριότητα (Ν. 2859/2000).
        δ. Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), κύριος και συμπληρωματικός, για όλα τα ακίνητά τους (άρθρα 5 παρ. 3 Ν. 4223/2013, δέκατο όγδοο παρ. 1.β Ν. 4286/2014). Απαλλάσσονται μόνο οι λατρευτικοί χώροι και οι κοινωφελείς χώροι (π.χ. γηροκομεία, αίθουσες συσσιτίων) που ιδιοχρησιμοποιούνται. Η εν λόγω απαλλαγή ισχύει όχι μόνο για την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και για όλους τους νόμιμα υφισταμένους λατρευτικούς χώρους ή ακίνητα κοινωφελούς χρήσεως που χρησιμοποιούνται από όλες τις γνωστές θρησκείες και όλα τα μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (σωματεία, ιδρύματα κ.λπ.) (άρθρο 3 παρ. 1 περ. δ΄, ε΄, στ΄.α) Ν. 4223/2013).Επιπλέον παρακρατούνται και αποδίδονται από τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα φόροι για παροχή μισθωτών ή ανεξάρτητων υπηρεσιών (άρθρο 61, 62, 64 παρ. 1δ Ν. 4172/2013) και καταβάλλονται τέλη χαρτοσήμου (κωδ. Π.Δ. της 28.7.1931) και όλες οι κρατήσεις (π.χ. ΟΓΑ) επί της αξίας συναλλαγών, που ισχύουν γενικώς για τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης