"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Τρίκαλα – Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και οι αγωνίες των δημάρχων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πλήρης κυριαρχία της ΝΔ στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους του Νομού Τρικάλων στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έχει βάλει το πήχη πολύ ψηλά για τη παράταξη εν όψει διεργασιών για την επόμενη αναμέτρηση . Στόχος και ζητούμενο δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από τη διατήρηση του status guo. Επειδή το θέμα της Περιφέρειας θα αποτελέσει ξεχωριστό κεφάλαιο για τη στήλη σε εύθετο χρόνο , στη παρούσα φάση θα αναλύσουμε τα ως τώρα δεδομένα όπως διαμορφώνονται στις τέσσερις Δημοτικές ενότητες.
Αποτέλεσμα εικόνας για δημος φαρκαδονας χαρτης

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

Ξεκινώντας από το Δήμο Φαρκαδόνας ,η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο νυν Δήμαρχος προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει την ομάδα του συμπαγή ,υπερβαίνοντας ανούσιες πικρίες και προσωπικές φιλοδοξίες των μελών της .
Κι όλα αυτά ενώ σοβεί η σκληρή αντιπαράθεση του με τον πρώην Δήμαρχο κ Ζιώγκο , που κινδυνεύει να λάβει χαρακτήρα τοπικιστικό (Οιχαλία -Φαρκαδόνα) με απρόβλεπτες συνέπειες . Πιθανότερος αντίπαλος του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπουλούμπασης , ο όποιος θα συσπειρώσει τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους ευελπιστώντας επίσης στους συντοπίτες του Νεοχωρίτες και τη στήριξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. 
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για δημος πυλης χαρτης

ΠΥΛΗ

Ο αχανής Δήμος Πύλης μετά την αποχώρηση του κ.Κουφογάζου ,- τα ορφανά του οποίου θα αποτελέσουν λεία κυρίως για τον νυν Δήμαρχο και δευτερεύοντος για τον έτερο διεκδικητή κ.Χήρα – αποτελεί για την παράταξη σίγουρο χαρτί . Άλλωστε με τα έως τώρα δεδομένα λέγεται ότι μόνο ο Ηλίας  Βλαχογιάννης μπορεί να νικήσει τον Μαράβα .
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για καλαμπακα

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 

Στο Δήμο Μετεώρων (πρώην Καλαμπάκας ) εκεί που όλα φαινόταν αγγελικά πλασμένα για το συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Σινάνη και το κόμμα , που θεωρούσαν σίγουρη την επανεκλογή του ,αρχίζουν σιγά-σιγά να πυκνώνουν τα σύννεφα της αμφισβήτησης . Πλεόνασμα στελεχών και πληθωρισμός φιλοδοξίας χαρακτηρίζουν τον μικρόκοσμο της ΝΔ στη περιοχή , που ο προϊστάμενος του Δικαστικού της Εφορίας κεντροαριστερός υποψήφιος Θοδωρής Αλέκος  μπορεί να εκμεταλλευτεί προς όφελός του.
Αποτέλεσμα εικόνας για τρικαλα

ΤΡΙΚΑΛΑ 

Ο Μεγαλύτερος Δήμος του Νομού ίσως αποτελέσει “πεδίο ασκήσεων” για μία νέα μορφή διοίκησης στην αυτοδιοίκηση . Εμπνευστής αυτού του μοντέλου που συνδυάζει σύγχρονα “πρότζεκτ” (έξυπνη πόλη ,αντικαπνιστικός νόμος κλπ) αλλά δυστυχώς και παλαιοκομματικές πρακτικές (8 αντιδημάρχους,   έργα το τελευταίο προεκλογικό έτος ..κλπ) , ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου. Επικρατέστερος αντίπαλος του ο κ. Χρήστος Λάππας (μόνο αυτός θεωρούν ότι μπορεί να σκιάσει το άστρο του νεαρού και διάσημου νυν Δημάρχου) που σαφώς και περιμένει αν θα τον στηρίξει το κυβερνών κόμμα με δεύτερη επιλογή τον Γιώργο Οικονόμου η τον οφθαλμίατρο Δημήτρη Οικονόμου . Αξιοπρόσεκτη η παρέμβαση του κ. Γιώργου Σπαθή.
Αστάθμητος παράγοντας παραμένει προς το παρόν το ρήγμα που υπάρχει στις σχέσεις των δύο κορυφαίων αυτοδιοικητικών του νομού (Δημάρχου Τρικκαίων και Αντιπεριφερειάρχη) , μετά από ατυχείς δηλώσεις και παρεμβάσεις στη ΝΟΔΕ.
Τα δεδομένα αυτά ισχύουν , σαφώς  , μέχρι την έλευση της απλής αναλογικής η ο οποία θα μας εισάγει σε αχαρτογράφητα νερά …

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το άρθρο σας είναι πολύ ρηχό, επιφανειακό και στοχεύει στην δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων.Μην υποτιμάτε τους αναγνώστες σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης