"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

Διάβα Καλαμπάκας: Αποκάλυψη της καταστροφής στην γέφυρα που κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του Πηνειού

lafarm

Σχετικά άρθρα

gefyra diava a

Εικόνες κινηματογραφικής ταινίας σε σενάριο φυσικών καταστροφών έδειξε το πρώτο φως της ημέρας στην Καλαμπάκα με την κατάρρευση της γέφυρας χθες βράδυ, στην περιοχή Διάβας, όπου από τύχη δεν υπήρξαν θύματα αφού τίποτα δεν προοιώνιζε την μεγάλη ζημιά που υπέστη η κατασκευή από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού, σπάζοντας στην μέση τη γέφυρα.

Από την σημερινή αυτοψί του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

Από την σημερινή αυτοψία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός βρέθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή, όπως επίσης και Τρικαλινοί βουλευτές, λαμβάνοντας την σχετική ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τον δήμαρχο Καλαμπάκας Χρήστο Σινάνη, για ότι συνέβη χθες βράδυ. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για “ακραία καιρικά φαινόμενα που οδήγησαν σ’ αυτήν την καταστροφή” επισημαίνοντας πως ”η αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει χωρίς χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό”, αίτημα που μετέφερε ήδη στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουπλής και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “η παρέμβαση είναι αναγκαία, αφού η γέφυρα Διάβας αποτελεί την σημαντικότερη και πιο ασφαλή δίοδο στα ορεινά της Καλαμπάκας”. Μέσω της συγκεκριμένης γέφυρας εξυπηρετούνται κάτοικοι και επαγγελματίες 22 ορεινών χωριών, οι οποίοι πλέον υποχρεώνονται να ακολουθούν άλλη διαδρομή, μέσω της Σαρακίνας ή του Μουργκανίου, από την παλιά γέφυρα που υπάρχει στην περιοχή και η οποία ουσιαστικά καταργήθηκε μετά την κατασκευή της γέφυρας Διάβας το 1982. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε παρέμβει τεχνικά στη κοίτη του Πηνειού ποταμού, στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να διαχέονται τα νερά στις πλευρές της, αλλά δυστυχώς η μεγάλη ποσότητα του νερού επέφερε το χειρότερο αποτέλεσμα, ρίχνοντας το κεντρικό πέδιλο της γέφυρας. Ο φωτογραφικός φακός, άλλωστε, αποδεικνύει το μέγεθος της καταστροφής.

Διάβα Καλαμπάκας - γέφυραΔιάβα Καλαμπάκας - γέφυραΔιάβα Καλαμπάκας - γέφυραΔιάβα Καλαμπάκας - γέφυραΔιάβα Καλαμπάκας - γέφυραΔιάβα Καλαμπάκας - γέφυρα

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης