"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης μαθητών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη σε συνεργασία με τη ΜΚΟ We4All πραγματοποιούν μία σειρά δράσεων με επίκεντρο μαθητές και μαθήτριες της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας ότι παιδεία και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.


Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με έμφαση στον άξονα της παιδείας, μέσα από τη σύμπραξη με την ΜΚΟ We4All επιθυμεί να υπογραμμίσει τη βαρύτητα που φέρει η σφαιρική εκπαίδευση σε συνδυασμό με τη βιωματική δράση με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος.


Έχοντας αναπτύξει μια πολύπλευρη περιβαλλοντική δραστηριότητα, η ΜΚΟ We4All σχεδίασε και συντόνισε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και βιωματικών παιχνιδιών για τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο 4ο Νηπιαγωγείο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων κατά το διήμερο 5-6 Μαΐου.

Κατά την επίσκεψή τους στα σχολεία, μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη και της We4All θα γνωρίσουν το
εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η Γ.Γ. του Ιδρύματος, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, θα διαβάσει στους μαθητές και τις μαθήτριες το βιβλίο «Οι Εποχές & Το Κλίμα».


Στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα Χατζηγάκη ολοκλήρωσε συμβολική δωρεά βιβλίων για το περιβάλλον. Σημαντική ήταν η συμβολή του εκδοτικού οίκου «Μαλλιάρης Παιδεία» για την υλοποίηση της δωρεάς.


Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 7 Μαΐου με μία εθελοντική δενδροφύτευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή των Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων (σημείο και ώρα συνάντησης: 11:00 | 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης