"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

“Δώδεκα και ένα τηλεφώνημα” για τον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Δώδεκα τελικά υποψηφιότητες απέστειλε στην Κουμουνδοούρου η ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο των εκλογών της 25ης Γενάρη 2014. Εξι είναι οι θέσεις, δύο οι γυναίκες, άρα, η μάχη θα γίνει για μία γυναίκα και για τέσσερις άνδρες.
Αλφαβητικά, οι υποψηφιότητες είναι:
Χρήστος Αυγέρος, Βάσω Γάτσιου, Βασίλης Γεροδημόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αθανάσιος Ευαγγελόπουλος, Δημήτρης Καπέλλας, Αγγέλα Κομπόλια, Μπάμπης Μουργελάς, Χρήστος Μπουλογιώργος, Σάκης Παπαδόπουλος, Λέτα Σαλιάχη και Χρήστος Σιμορέλης.

Με δεδομένο ότι μόνη σίγουρη είναι η κ. Δριτσέλη και απαιτείται και μία ακόμη, λόγω της ανόητης ποσόστωσης, που ουσιαστικά είναι σεξισμός από την αντίθετη (αφού αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως ειδική κατηγορία….), οι κ. Γάτσιου, Σαλιάχη και Κομπόλια θα βρεθούν στο μικροσκόπιο. Πάντως η υποψηφιότητα της μηχανικού και μέλους της ΝΕ του ΤΕΕ Τρικάλων κ. Λέτας Σαλιάχη, ψυχή της οργάνωσης του «δικτύου αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες», αντιμετωπίστηκε θετικά, αμέσως μόλις διέρρευσε (χθες) στα ραδιόφωνα.
Ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος καλλιεργεί εδώ και καιρό το προφίλ του δυνάμει υποψηφίου. Ισως και «δικαιωματικά», αφού επί χρόνια αποτελούσε την αιχμή του δόρατος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές ή στις εθνικές εκλογές (συνεργασία με Στεφ. Πατραμάνη το 1994, υποψήφιος Νομάρχης με συνεργασία επίσης με ΠΑΣΟΚ το 2006, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, παλιός πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Τρικάλων, μέλος της αρμόδιας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, πασίγνωστος γιατρός με ήθος και αδιαμφισβήτητο «πέρασμα» σε πάρα πολλούς κομματικούς χώρους…).

Ο φαρμακοποιός Χρ. Σιμορέλης είναι από τα παλιά στελέχη, με συνεχή προσφορά σε επίπεδο εκλογών και μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και… πάντα μέσα στις εξελίξεις.
Ο Β. Γεροδημόπουλος έχει το στοιχείο της αγροτιάς, ενώ ο Δημ. Καπέλλας, συγκεντρώνει και τη διεύρυνση, αφού προήλθε από το ΠΑΣΟΚ, πολλοί πριν ορισμένοι ανακαλύψουν τις διαφωνίες τους με τα μνημόνια, μετέχει σε κάθε κινητοποίηση, είναι ο μόνος με εκλογή σε συνδικαλιστικό – και αγωνιστικό σωματείο, αυτό των τεχνικών της ΔΕΗ – έχει εμπειρία από οργανωτικά ζητήματα στους εργαζόμενους και ήδη αποτελεί σημείο αναφοράς στα των εργατικών θεμάτων.

Ο Μπάμπης Μουργελάς αντικατοπτρίζει τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κινήματα της οικολογίας από τη σκοπιά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η θετική έκπληξη, ο Χρ. Μπουλογιώργος, που από το πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσωτερικού, ασχολήθηκε ένα διάστημα με την αυτοδιοίκηση, με βάση τη συνεργασία με τον Θαν. Τριγώνη το μακρινό 1982. Πλέον μετέχει ενεργά στα κινήματα ενάντια στα μεταλλαγμένα, με επαγγελματική ενασχόληση – όπως και ο κ. Μουργελάς – τα βιολογικά προϊόντα.

Δύο, όμως άτομα, είναι σημαντικά στις υποψηφιότητες αυτές: Ο Χρήστος Αυγέρος και ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος.
Ο πρώτος είναι νέος, δυναμικός, άμεσα σχετιζόμενος με τα ενεργά κινήματα, με επαφή με το Rossonero, γνωστός στη νεολαία. Από τη νέα γενιά των ατόμων που ο ΣΥΡΙΑ θα ήθελε πολύ να εκπροσωπούν το «νέο» που επιχειρεί να φέρει.
Ο δεύτερος, παλιός ΠΑΣΟΚτζής, αντιδήμρχος επί Σπαθή το 1998, διαφώνησαν και διαχώρισαν τις θέσεις τους. Εκτοτε, απλώς παρακολουθούσε τα του ΠΑΣΟΚ. Τα μνημόνια έφεραν και εντός του την αλλαγή και εδώ και αρκετό καιρό βρισκόταν πάντα παρών σε συζητήσεις. Πιο «αστός» σε σχέση με άλλους υποψήφιους, αλλά με επαφές με χώρους των μεσαίων στρωμάτων που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προσεγγίσει.

Επομένως, το τηλεφώνημα που απομένει, είναι αυτό που το Σάββατο θα γίνει στον Στ. Νταούλα από την Κουμουνδούρου, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Εκεί θα αποφασιστούν τα ονόματα που θα εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στα Τρίκαλα.
Τι λείπει; Μα…. Οι τρεις συν ένας που είναι πιθανό να ανατρέψουν τα πάντα!
Ο Γιώργος Οικονόμου, ο Γιώργος Παπασίμος (από την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, που συνέπραξε με τους επανακάμψαντες στον ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρο Σπαθή και Θανάση Ζαχαρόπουλο) και ο Πάνος Τσιάρας, γραμματέας της ΝΕ της ΔΗΜΑΡ, που έσπευσε να δηλώσει υποψηφιότητα με άλλο κόμμα, πριν καν το κόμμα του αποφασίσει αν θα συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.Και οι τρεις, παρέκαμψαν απολύτως τη ΝΕ στα Τρίκαλα – η οποία έχει εκφραστεία ρνητικότατα για τον για μια μέρα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – και κατέθεσαν υποψηφιότητα στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ
Ο τέταρτος, είναι ο Γιώργος Κυρίτσης, νυν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, που, στο ενδεχόμενο άμεσης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πάρα πολύ πιθανό να καταλάβει μια θέση, στο πλαίσιο της διεύρυνσης και με βάση χαρακτηριστικά ανοίγματος σε όμορους πολιτικούς χώρους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης