"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Εγκληματίες βασάνισαν και σκότωσαν σκύλο στο Λογγάκι Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σήμερα το μεσημέρι πέθανε τελικά από ανακοπή καρδιάς ο σκύλος, που εντοπίστηκε πυροβολημένος και χτυπημένος πιθανότατα με τσεκούρι στο κεφάλι σ’ έναν κάδο σκουπιδιών στο Λογγάκι Τρικάλων το βράδυ της Τρίτης.

Η Βασιλική Μπαρτολόττα πρόεδρος του του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Εθελοντικού Σωματείου Ν. Τρικάλων «ΑΡΤΕΜΙΣ» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η κατάσταση του ζώου ήταν εξαιρετικά σοβαρή και παρά τις προσπάθειες του κτηνιάτρου δεν κατέστη δυνατό να σωθεί.

Το χρονικό της διάσωσης

Σ’ έναν κάδο σκουπιδιών λίγο έξω από τον οικισμό Λογγάκι Τρικάλων ένας κτηνοτρόφος εντόπισε στις 17 Μαρτίου το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες. Το ζώο, όπως αποδείχτηκε ήταν πυροβολημένο και είχε μια τεράστια πληγή στο κεφάλι από χτύπημα πιθανότατα από τσεκούρι.

Ο άνθρωπος, που το βρήκε,  δεν κατάφερε να το βγάλει από τα σκουπίδια καθώς το ζώο υπέφερε και γρύλιζε και μόνο χθες χάρη στον ενδιαφέρον της Βαλεντίνας Διαμαντή, η οποία ειδοποιήθηκε για το έγκλημα και ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Εθελοντικού Σωματείου Ν. Τρικάλων «ΑΡΤΕΜΙΣ» έγινε δυνατός ο απεγκλωβισμός του.

 

Δείτε στο βίντεο τη διάσωση του ζώου από τους φιλόζωους εθελοντές.
https://www.youtube.com/watch?v=IxYpYAG5vmc
Η Βασιλική Μπαρτολόττα πρόεδρος του σωματείου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι μόλις ενημερώθηκε για το ζώο μαζί με τον Αντώνη Α. έσπευσε επί τόπου. Πηγαίνοντας όμως από τα Τρίκαλα στο Λογγάκι με τα πόδια – καθώς δεν διέθεταν αυτοκίνητο – οι δύο εθελοντές σταμάτησαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ζήτησαν την βοήθεια των πυροσβεστών.

Δυστυχώς αν και η Π.Υ. συνήθως στις περιπτώσεις απεγκλωβισμού ζώων βοηθάει αυτή την φορά δεν ανταποκρίθηκε και οι υπάλληλοι που είχαν εκείνη την ώρα βάρδια δήλωσαν αναρμόδιοι.

LogakiTrikalonT (1)
Η κατάσταση του σκύλου είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Τελικά η κα Μπαρτολόττα μαζί με τον Δημήτρη έβαλαν στο ζώο φίμωτρο, το έπιασαν αγκαλιά, το έβγαλαν από τα σκουπίδια και χάρη στο ενδιαφέρον ενός περαστικού με αγροτικό όχημα το μετέφεραν στο κτηνιατρικό κέντρο «Μπαλωμένος – Λεμάς» στα Τρίκαλα.
Ο κτηνίατρος Δημήτρης Μπαλωμένος αφού καθάρισε την πληγή και έβγαλε τα σκάγια διαπίστωσε ότι το ζώο όχι μόνο είχε πυροβοληθεί αλλά κάποιος του είχε προκαλέσει με αιχμηρό αντικείμενο τσεκούρι ή μαχαίρι μια βαθιά τομή. Ο κτηνίατρος καθάρισε την πληγή και καθημερινά θα την απολυμαίνει μέχρι να την ράψει.

Το σκυλί παρέμεινε για νοσηλεία αλλά τελικά δεν άντεξε.

Το σωματείο «ΑΡΤΕΜΙΣ» απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το έγκλημα να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.

LogakiTrikalonT (3)
Το σκυλί θα παραμείνει αρκετές μέρες στο κτηνιατρείο.
LogakiTrikalonT (4)
Το τραύμα στον σβέρκο και το κεφάλι είναι εκτεταμένο.
LogakiTrikalonT (5)
Τα σκάγια που έβγαλε από την πληγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης