"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16 C
Trikala

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών σε ενήλικα στελέχη Προσκόπων, από τον Ερυθρό Σταυρό Τρικάλων.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατόπιν αιτήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για το εκπαιδευτικό εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και μετά από έγκριση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντωνίου Αυγερινού.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την κα Ελένη Γιοβανοπούλου Νοσηλεύτρια  – Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών, στην αίθουσα Πόπης Καστρακίδου  του Τμήματος μας,  την  Κυριακή 16 Απρίλιου 2024, με συμμετέχοντες τα ενήλικα στελέχη Προσκόπων. Η θεματολογία της παρουσίασης περιλάμβανε την ασφάλεια σκηνής, τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, αντιμετώπιση τραυματισμών, ρινορραγίας, ηλίασης, θερμικής εξάντλησης, θερμοπληξίας, υποθερμίας, κρυοπαγήματα, εγκαυμάτων, επιληψίας, μυοσκελετικών κακώσεων, πνιγμονή από ξένο σώμα, δηλητηρίασης, Καρδιακά επεισόδια – Βασική Υποστήριξη Ζωής / ΚΑΡΠΑ – Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή θέσης ανάνηψης διάρκειας 6 ωρών. Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν ενεργά στη θεωρητική και πρακτική άσκηση των μαθημάτων προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν άρτια σε μια έκτακτη ανάγκη.

Έγινε ενημέρωση και εγκαταστήσαμε τη νέα ψηφιακή εφαρμογή πρώτων βοηθειών, που μπορούμε να έχουμε όλοι πρόσβαση, στην ελληνική γλώσσα, από οποιοδήποτε smartphone με ή χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι πρόσκοποι ευχαρίστησαν θερμά την Εκπαιδεύτρια για τις πληρέστατες παρουσιάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης