"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Εξελίξεις με το φωτοβολταικό “μαμούθ” στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του Ελληνοκάστρου μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Μετεώρων.

Αυτό το μαμούθ φωτοβολταϊκό, θα καλύψει επιφάνεια γης περίπου 6.000 στρεμμάτων σε περιοχή Natura, ελάχιστα χιλιόμετρα από τους βράχους των Μετεώρων, και θα έχει ισχύ 400 MW.

Μια επένδυση της εταιρείας DAMCO ENERGY με συνολικό προϋπολογισμό 216 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι απλά τα πράγματα για αυτή τη φαραωνική κατασκευή, όλοι είναι υπ ατμόν.

Από τη μία, η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Αντιχασίων, η οποία είναι σύσσωμα αντίθετη με αυτή την κατασκευή, διαμαρτυρόμενη σχετικά με τον έλεγχο της αδειοδότησής της αλλά και για την περιβαλλοντική της απειλή, έχει προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Στο προσεχές διάστημα αναμένουν όλοι εναγωνίως την απόφαση.

Από τη άλλη, ο Δήμος Τρικκαίων πραγματοποιεί έρευνα και ελέγχους σε συνεργασία με την Πολεοδομία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στο χώρο της υποτιθέμενης κατασκευής δημοτικές εκτάσεις.

Εκκρεμεί συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νικο Σακκά, ενώ παράλληλα έχουν ενημερωθεί και οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμος περιμένει τα αποτελέσματα από την έρευνα της Πολεοδομίας.

Υπάρχει και η Εκκλησία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιεί τη δική της έρευνα, δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχει μοναστηριακή περιουσία και ελλοχεύει ο κίνδυνος καταπάτησής της.

Φαραωνικό το φωτοβολταϊκό…. δυναμικές οι αντιδράσεις, από παντού οι φωνές, πολλές οι έρευνες, ενδελεχείς οι έλεγχοι….

Δεν είναι καθόλου απλά και εύκολα τα πράγματα!!!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα νέα χωράφια είναι αυτά και τα νέα δέντρα οι ανεμογεννήτριες….αυτή είναι η κλιματική αλλαγή ή κρίση που λένε. Τα δέντρα που θα κόψουν δεν πειράζει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης