"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.3 C
Trikala

Μήπως σας έχει στρίψει; – Μα τι λέτε κ Ταχιάο μου;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα υποδομών, κ. Νίκος Ταχιάος μιλώντας στο  Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, είπε «πρέπει να διατεθούν χρήματα και για τη συντήρηση των έργων καθώς οι υποδομές έχουν γεράσει. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πρέπει να έχει πόρους και για άλλα έργα, δεν μπορεί να πάει όλο στις ΣΔΙΤ. Πρέπει να πούμε σε πολίτες και επιχειρήσεις ότι τα λεφτά δεν είναι πεπερασμένα.

Η εξίσωση των ΣΔΙΤ έχει έναν παράγοντα κινδύνου ακόμα. Και ως πολιτικοί να πάρουμε το ρίσκο, το πολιτικό, να πούμε ότι π.χ. στις παραχωρήσεις πρέπει κάποιος να πληρώσει και αυτός θα είναι ο χρήστης και αυτό ενέχει πολιτικό ρίσκο, καθώς δεν είναι εύκολο να πείσεις τους πολίτες».

Καταλήγοντας σχολίασε ότι υπάρχουν υποδομές των οποίων τη χρήση θα την πληρώσει ο πολίτης.

Mε λίγα λόγια, δεν φτάνει η φοροεισπρακτική πολιτική παντού , ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας, οι φόροι στα καύσιμα, η αφαίμαξη στις ασφαλιστικές εισφορές , η υπερφορολόγηση των πάντων, τα λουκέτα στην αγορά, η μετανάστευση επιχειρήσεων και εργαζομένων, η ανεργία, η ακρίβεια βασικών προϊόντων και παροχών, τα υψηλά ενοίκια, οι υπέρογκοι λογαριασμοί της ενέργειας, η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού και προφανώς η ιδιωτικοποίηση των πάντων, το κατεστραμμένο σύστημα υγείας, η προβληματική κατάσταση στην παιδεία, τα σκάνδαλα, οι παρακολουθήσεις, οι αλλοιώσεις, τα μηνύματα μεταξύ τους και πολλά άλλα μεταρρυθμιστικά και φιλολαϊκά έργα….

ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ….

Ο παραλογισμός συνεχίζεται και ότι χρησιμοποιούμε θα το πληρώνουμε αδρά. Θα πληρώνουμε κάθε ανάσα που παίρνουμε!!!

Αναπνέεις;;;

Πλήρωσε. Είναι ρίσκο, δεν είναι εύκολο να μας πείσουν ως πολίτες, αλλά ως χρήστες του αέρα θα πρέπει να πληρώσουμε…

Έρχεται οσονούπω η επιβάρυνση χρήστη!!!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα τι λέτε κ. Ταχιάο μου; Να ”πειράξουμε” τα ΣΔΙΤ; Τότε θα καταρρεύσει το Ελληνικό Κράτος, κατά τους σύγχρονους οικονομολόγους. Έλεος.
    ΥΓ. Πέστε μας να βάλουμε χέρι και στα αουτσόρσινγκ, να ”τινάξετε” μερικούς εν αέρι. Κρίμα τα παιδιά, αυτά ορκίζονται στο όνομα σας.

    • Για πρώτη φορά συμφωνούμε με τον ”ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ”:
      Το ΠΔΕ είναι από φόρους πολιτών.
      Τα ΠΦΑ είναι από φόρους ηλιθίων πολιτών.
      Το ΚΦΕ είναι από φόρους πιο ηλιθίων πολιτών.
      Το ΠΦΚΕ είναι από φόρους ανωμάλων πολιτών.
      Το ΚΠΕΦ είναι από φόρους πιο ανωμάλων πολιτών.
      ΥΓ. Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς…

  2. Μπα υπάρχουν λεφτοδεντρα μόνο για τις απευθείας αναθέσεις εργων με 1% εκπτωση και σ όποιους μας αρέσει γιατί έτσι μας αρέσει!? Για δώστε με δημοπρασία έργα ώστε να πάνε με έκπτωση 30% και αυτη η έκπτωση να γυρίσει στο κράτος. πχ ανάθεση σε εργολάβους έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρω 30% έκπτωση σημαίνει 300.000€ στο κράτος ! Τι όχι?

    • Χρήστης του ΣΔΙΤ είναι και ένας φορέας, πχ σου φτιάχνει το Διοικητήριο Τρικάλων , Νοσοκομείο, Σχολείο ο ιδιώτης και το συντηρεί για 30 χρόνια με μίσθωμα, αντί να πρέπει να βρει το κεφάλαιο το Κράτος και να μην συντηρεί τίποτα.
      Έτσι θα είχαμε Διοικητήριο τώρα και θα είχαμε γκρεμίσει το κτίτιο της Νομαρχίας της χούντας, αλλά η ΠΦΑ δε συμφώνουσε ιδεολογικά με το έργο ΣΔΙΤ του Βλαχογιάννη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης