"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

“Ζωγράφισαν” στην κοπή πίτας οι τρικαλινοί ζωγράφοι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέσα σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας μετά την, κατά κοινή ομολογία, επιτυχημένη εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου και με την παρουσία των μελών και πολλών φίλων έγινε χτες (Κυριακή) το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων για το 2015.
Στην ομιλία της η πρόεδρος κα Ζιάκα Μαρία, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους και μετά τις καθιερωμένες ευχές, έκανε μια αναδρομή στη χρονιά που πέρασε. Χαρακτήρισε το 2014 μια «γεμάτη» χρονιά και αναφέρθηκε με συντομία σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Υπενθύμισε
• την εθελοντική δράση 36 μελών για προσφορά έργων στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου της πόλης μας, που ολοκληρώθηκε την Άνοιξη
• την «30ή» καθιερωμένη, μεγάλη, έτήσια, ομαδική έκθεση στο Τζαμί
• τη 2η έκθεση «στη σκιά των Μετεώρων», που καθιέρωσε την παρουσία του Συλλόγου στα Πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμπάκας
• την έκδοση επετειακού Λευκώματος για τα 30 χρόνια του Συλλόγου
• τη μεγάλη εορταστική εκδήλωση και έκθεση για την επέτειο, στο χώρο της «Σουίτας», όλο το διάστημα των Εορτών
και επεσήμανε ότι οι δραστηριότητες αυτές πέρα από την ικανοποίηση που προσφέρουν στους ίδιους τους καλλιτέχνες και τον θετικό αντίκτυπο που έχουν, όσον αφορά την ταυτότητα και το χαρακτήρα του Συλλόγου, άνοιξαν στους Τρικαλινούς ζωγράφους νέες προοπτικές, διεύρυναν τους ορίζοντές τους, τους έφεραν σε επαφή με άλλους χώρους και δημιούργησαν προϋποθέσεις για συνεργασίες με άλλους ανθρώπους.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για τη νέα χρονιά με την προσπάθεια για δημιουργία ιστολογίου μέσω του e-trikala και την πιθανότητα εξασφάλισης στέγης εκ μέρους του Δήμου και κάλεσε τα μέλη του συλλόγου, ιδιαίτερα όσους είναι εκπαιδευτικοί, να καταθέσουν προτάσεις για τη διαμόρφωση προγράμματος παρέμβασης στα Σχολεία.
Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και παρευρέθηκε με τους γονείς του ο μικρός μαθητής Απόστολος Τσβέτκοβιτς, (που είχε διακριθεί σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Ζωγραφικής), ο οποίος δέχτηκε ένα μικρό δώρο εκ μέρους του Συλλόγου, ως περαιτέρω κίνητρο για την ενασχόλησή του με τη ζωγραφική.
Το φλουρί της βασιλόπιτας το κέρδισε ο ξυλογλύπτης Απόστολος Γεωργούλας.
Από το ΔΣ

zogr1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης