"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13 C
Trikala

Η Ελληνίδα του Νταβός-Υψηλές διασυνδέσεις με αρχηγούς κρατών και business εκατομυρίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Ειρήνη Βανταράκη διατηρεί φιλικές σχέσεις με αρχηγούς κρατών, υπουργούς και επενδυτές από όλον τον κόσμο. Έχει την ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή, συμβάλλοντας σε επιχειρηματικές συνέργειες, πράγμα που θα κάνει και στο προσεχές οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Η αγορά μετά την πανδημία – Η Ειρήνη Βανταράκη έρχεται να ανατρέψει τα  δεδομένα!-

Για πρώτη φορά μια Ελληνίδα αναλαμβάνει να οργανώσει το Greek House Davos, τον χώρο δηλαδή όπου μέσα στα πλαίσια του μεγαλύτερου οικονομικού φόρουμ του κόσμου, θα φέρει σε επαφή Ελληνες επιχειρηματίες και σημαντικά Ελληνικά brands με αρχηγούς κρατών, υπουργούς, τραπεζίτες και businessmen άλλων χωρών. Στόχος η περαιτέρω επέκτασή τους στο εξωτερικό. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αποκτά μια τέτοια πρωτοβουλία, η οποία μάλιστα προκαλεί εντύπωση καθώς υλοποιείται από γυναίκα. Η πρόσφατη συμφωνία, άλλωστε, της ελληνικής StartUp Viva wallet με τον διεθνή κολοσσό J.P. Morgan, ύψους ενός δισ., σηματοδοτεί το άνοιγμα που μπορούν να κάνουν οι ελληνικές εταιρείες στον κόσμο.

Μια γυναίκα με περγαμηνές

Η Ειρήνη Βανταράκη είναι, μεταξύ άλλων, Ιδρυτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας AVADAR Transatlantic, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μεσολάβησης και διαχείρισης διεθνών projects. Η θέση της στο πεδίο του επιχειρείν μόνον τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πορείας με επιτυχείς συνεργασίες με brands παγκοσμίου βεληνεκούς όπως, η Louis Vuitton και η Marlborough Gallery. Eχει συνεργαστεί εξάλλου με διεθνείς Ομίλους επενδύσεων όπως το ARTOC Group, με έδρα το Κάιρο της Αιγύπτου, συμφερόντων του διεθνούς επενδυτή Shafik Gabr, επιχειρηματία με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.

Το οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ξεκινά και εκείνη αναλαμβάνει έργοΤο μεγαλύτερο project, όμως, «όραμα ζωής», όπως η ίδια εξομολογείται, είναι αυτό του Greek House Davos. Τον πρώτο διεθνή φορέα προώθησης της Ελλάδας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας. Μετά από δύο έτη συστηματικού σχεδιασμού και προετοιμασίας, το Greek House Davos από τις 22 έως τις 26 Μαΐου θα υποδεχτεί στους κόλπους του, τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής και τους ηγέτες του διεθνούς επενδυτικού και επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Ποιος είπε ότι το lobbying είναι ανδρική υπόθεση;Δεν είναι εύκολο να την πείσεις να μιλήσει για τον εαυτό της. Δεν είναι μια κλασική Ελληνίδα καριέρας. Η ατζέντα της διαθέτει πάνω 3.500 ονόματα πανίσχυρων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Δεν κομπάζει, αλλά συγχρόνως διαπρέπει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, αυτό του lobbying και των διεθνών σχέσεων. Η Ειρήνη Βανταράκη είναι ο άνθρωπος που με όραμα επικοινωνεί τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και του ελληνικού επιχειρείν.

Ειρ. Βανταράκη: Προσκλητήριο σε ξένους επενδυτές από το Νταβός, να έρθουν  στην Ελλάδα | Liberal Markets

Με αυτό το όραμα, κινητήρια δύναμη, προχωρεί με συνέπεια σε κάθε της project, είτε επιχειρηματικού είτε πολιτισμικού χαρακτήρα. Πρόσφατα, άλλωστε, διοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο, υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αφορμή τα 50 χρόνια από το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Κατάφερε μάλιστα να συγκεντρώσει μεγάλες προσωπικότητες του διαθρησκευτικού διαλόγου και της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και κορυφαίους διεθνείς δρώντες, όπως ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς. Το Διεθνές Συνέδριο ανέδειξε τη σημασία της επαναλειτουργίας της Χάλκης, για το καλό του διαπολιτισμικού διαλόγου, της διεθνούς συνεννόησης και της θωράκισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

1 / 2 2 / 2

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ΝταβόςΗ παρουσία της Ελλάδας με αξιώσεις σε ένα τέτοιο οικονομικό Φόρουμ, θέτει την Ειρήνη Βανταράκη στo επίκεντρο των Διεθνών διαβουλεύσεων.Η Επικεφαλής του Greek House Davos παραδέχεται στο Lemon Social Eye: «Είναι γνωστό ότι το World Economic Forum είναι -αν όχι η σημαντικότερη- από τις σημαντικότερες συναντήσεις της παγκόσμιας πολιτικής, ακαδημαϊκής, οικονομικής και επιχειρηματικής ηγεσίας, όπου καθορίζεται η διεθνής ατζέντα. Η Ελλάδα φέτος, μέσω του Greek House Davos, θα έχει την μοναδική ευκαιρία μέσα από ένα διαθεματικό πρόγραμμα, με έμφαση στις σύγχρονες προκλήσεις καθώς και ζυμώσεις για εταιρικές συνέργειες με διεθνές αποτύπωμα, να προβάλλει το νέο της πρόσωπο ως χώρα. Θα πείσουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό χώρο για επενδύσεις. Θα αναδείξουμε τις εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες σε κορυφαίους θεσμικούς επενδυτές και εταιρικούς ηγέτες, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας μας και την προσέλκυση επενδύσεων».

Το καίριο ζητούμενο είναι ότι το Greek House Davos δεν είναι ένα ακόμα συνέδριο. «Την ώρα που διεθνείς κολοσσοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μέσα από επενδύσεις σε καινοτόμες ελληνικές εταιρείες, είναι χρέος μας να συστηματοποιήσουμε την παρουσία μας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, προκειμένου να προβάλουμε περαιτέρω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων και να συμβάλουμε καθοριστικά στην πραγματοποίηση επωφελών συμπράξεων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι επενδύσεις είναι ο μοχλός της ανάπτυξης. Εξωστρέφεια και επιχειρηματικότητα λειτουργούν προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας», συμπληρώνει η Ειρήνη Βανταράκη.

Μπορεί η Ειρήνη Βανταράκη να διατηρεί την έδρα της στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, δραστηριοποιείται όμως και στην Ελβετία, την Ουάσιγκτον, την Αίγυπτο, την Κωνσταντινούπολη κ.λπ. Η Ειρήνη Βανταράκη είναι ένα role model της σύγχρονης γυναίκας που τιμά τον ρόλο της ως μητέρας, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί επάξια στο επιχειρείν. Κι αυτό, διότι γνωρίζει όσο λίγοι την τέχνη της εναρμόνισης συμφερόντων για τη διαμόρφωση πρωτοπόρων συνεργειών.

Ποιο είναι το μυστικό μιας τόσο πολύπλευρης και επιτυχημένης προσωπικότητας; «Όραμα, στρατηγική και επιμονή», μας απαντάει. «Και, πρωτίστως, η πεποίθηση ότι κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος, αν κάποιος είναι αποφασισμένος».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Από τη Μαρία Λεμονιά

newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης