"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.2 C
Trikala

Θα βάλουν λουκέτο πολλά ξενοδοχεία στο Νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Γιάννη Κουρούπα

Δυστυχώς βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά στο τουριστικό γίγνεσθαι με τα περισσότερα ξενοδοχεία να κλεισουν στον νομό λόγω του τραγικού υψηλού κόστους που καθημερινά αλλάζει τρελά , με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν.

Για παράδειγμα το ενεργειακό κόστος δηλαδή το κόστος του ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου ( μιας και η περιοχή ως ορεινή που είναι χρειάζεται απο εδώ και στο εξής μεγάλες ποσότητες για πετρελαίου και φ αέριο) έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Με τις νέες τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για μια λάμπα των 50w την ημέρα θα την πληρώνουν 0.50ευρώ.

Αντιλαμβάνεστε ότι για να λειτουργήσει ένα μικρό ξενοδοχειο θα χρειαστεί την ημέρα Τουλάχιστον 150 λίτρα πετρελαίου χ2€ = 300€ Για φωτισμό 300kw την ημέρα Χ 0·50€ = 150€.

Προσθέστε και το εργασιακό κόστος θα χρειαστεί τουλάχιςτον 500€ μόνο και μόνο να είναι ανοιχτό για να περιμένει πελάτες. Και όλο αυτό σε μια περίοδο που για τον οδικό τουρισμό και αυτό των γκρουπ χάθηκε λόγω των ακριβών καυσίμων για να φτάσουν απο το αεροδρόμιο της Αθηνας με τουριστικό λεωφορείο στα Μετεωρα.

Δηλαδή μια χρόνια κατεστραμμένη και απο δομημένη για τους ξενοδόχους , συνυπολογίζοντας και τις διαρροές που έχουν λόγο της βραχυχρόνιας μίσθωσης την γνωστή (χωρίς κανόνες) αρρύθμιστη Airbnb που μέχρι και σε παράνομα υπόγεια και γκαράζ αυτοκινήτων μένουν οι τουρίστες.

  • Ο Γιάννης Κουρούπας είναι πρόεδρος των ξενοδόχων του Ν. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης