"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Θα ξανακυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι ένα ερώτημα το οποίο τίθεται συχνά, με διάφορους τρόπους. Έχει τη δύναμη; Έχει τη δυναμική; Έχει τα στελέχη; Έχει το πρόγραμμα; Έχει κάνει την απαραίτητη αυτοκριτική; Θα ξανακυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ;

Και είναι ένα ερώτημα που τίθεται απαξιωτικά, όταν συνοδεύει δημοσκοπήσεις του Συστήματος, στις οποίες η ΝΔ εμφανίζεται κυρίαρχη και ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδα μεσαίου κόμματος.

Όμως το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί. Για τον απλό λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κυβερνήσει. Δεν είναι πλέον η Αριστερά του 3% που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά. Κατηύθυνε τη χώρα για τεσσεράμισι χρόνια και ξέρουμε όλοι πού πέτυχε και πού απέτυχε, πού ήταν άξιος και πού τραγικός.

Ήταν άξιος να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια μέσα σε μόλις τρία χρόνια, όταν το παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα πάλευε να κλείσει μία αξιολόγηση, έκοβε τις συντάξεις 12 φορές, φτωχοποιούσε έναν λαό και έφτανε την ανεργία των νέων στο 60%.

Ήταν άξιος να ρυθμίσει το χρέος, να υψώσει τοίχος προστασίας στους πιο αδύναμους πολίτες, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να ψηφίσει δικαιωματικά νομοσχέδια, να πάρει το μεγάλο ρίσκο μίας Συμφωνίας που έλυσε εθνικό θέμα, όταν το παλιό πολιτικό σύστημα μόνο δημιουργούσε νέες εθνικές πληγές.

Και πού ήταν τραγικός ο ΣΥΡΙΖΑΣτο να δημιουργήσει δεσμούς με τη διαπλοκή. Να καταφέρει, κόντρα στο 95% των εχθρικών ΜΜΕ, να χτίσει μία δική του φωνή.

Τραγικός στο να αντιπαρέλθει την προπαγάνδα του αντιπάλου. Με τα χέρια δεμένα. Ανήμπορος να υπερασπιστεί το έργο του, το άφησε έρμαιο στη σπίλωση. Και αδύναμος -ως νέο κόμμα εξουσίας- να στελεχώσει το Κράτος με δικά του, έμπιστα πρόσωπα, ώστε να αποφύγει ύποπτους Τσουβάλες και Κολοκούρηδες του δεξιού κρατικού μηχανισμού.

Όχι ότι δεν έκανε λάθη ο ΣΥΡΙΖΑ. Με κορυφαίο την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Όμως όταν παίρνεις μία χώρα σε συνθήκες πολέμου, δεν μπορείς να τους φροντίσεις όλους εξίσου. Ο αδύναμος προηγείται.

Οι δημοσιογράφοι της λίστας Πέτσα κοιτούν με αυταρέσκεια τις δημοσκοπήσεις που παρήγγειλαν, τα 40άρια της ΝΔ και τα 50άρια του Μητσοτάκη και ρωτούν χαιρέκακα: Θα ξανακυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αντί να θέτετε όμως το ερώτημα στον Αλέξη Τσίπρα, θέσετέ το σε εσάς. Αν κοιτάζετε στον καθρέφτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη και βλέπετε τους εαυτούς σας, ξαναψηφίστε τον. Σημαίνει απλά ότι -κατά πλειοψηφία- αυτό αξίζει σε αυτό τον λαό.

Και αφήστε εμάς τους «λίγους» -όπως κάνουν πάντα οι «λίγοι» σε αντίστοιχα καθεστώτα- να διαχωρίζουμε τη θέση μας από αυτή την Ελλάδα 2.0 που βάζει καθημερινά γκολ στις ζωές μας, τις ελπίδες μας και την αξιοπρέπειά μας.

Νίκος Μωραϊτης

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας φόρτωσε το 2015 με επιπλέον μνημόνιο, αντί να γίνει η έξοδος τότε.
    Υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και προσπάθησε να φτιάξει το δικό σου σύστημα διαπλοκής.
    Εμπόδισε νέες επενδύσεις και καθυστέρησε όσες είχαν ήδη έρθει.
    Για αυτό και έχασε τις εκλογές.

  2. Πολλά τα οργανωτικά και υπαρξιακά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να τα ξεπεράσει? Δύσκολο το βλέπω. Μ αυτό το στελεχικό δυναμικό του στο κέντρο αλλά κυρίως στην περιφέρεια, θεωρώ αδύνατο να μπορέσει. Και το κακό είναι ότι δεν μπορούν να δούνε την πραγματικότητα. Λένε διάφορα αλλά τελικά καταλήγουν ότι για όλα φταίνε τα ΜΜΕ. Το 2015 ήταν καλά τα ΜΜΕ? Επικαλούνται ότι έχουν γραφεί πολλά μέλη, τα οποία δεν ξέρει ούτε ο γραμματέας. Αλλά και εδω έχουν τις δικαιολογίες έτοιμες. έφταιγε ο κορονοιός. Έτσι είναι πάντα οι άλλοι φταίνε, αυτοί ποτέ! Έτσι λοιπόν πορεύονται και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιός θα έρθει πρώτος στις εκλογές (φροντίζει-έτσι νομίζει- η ομαδούλα που έφτιαξαν, για να μη χάσουμε και τα προνόμια!!! ). Μ αυτούς εν κατακλείδι δεν μπορεί να ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ας έχει απέναντί του τη λαίλαπα που ονομάζεται ΝΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης