"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13 C
Trikala

Θεσσαλονίκη: Προς κλείσιμο και τα δημοτικά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μονόδρομος όπως όλα δείχνουν είναι το κλείσιμο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η πόλη, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, καταγράφεται παρατεταμένη αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Εκεί όμως που όπως όλα δείχνουν θα έχουμε σημαντικές ανατροπές είναι στο μέτωπο της εκπαίδευσης. Το «σκληρότερο» lockdown πιθανώς να περιλαμβάνει την αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς παρουσιάζουν άνοδο.

Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί η ηλεκτρονική ενημέρωση που δέχονται από το πρωί οι γονείς από την διεύθυνση των σχολείων των παιδιών τους, όπου τους ενημερώνουν ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στο σχολείο. «Υπάρχει αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19. Όσο περνάει ο καιρός ενδεχομένως η κατάσταση θα δυσχεραίνει» αναφέρει το μήνυμα που εστάλη σε γονείς δημοτικού σχολείου στη δυτική Θεσσαλονίκη, ζητώντας περισσότερη προσοχή από τους γονείς.

Από την σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία που έχουν θέσει τμήματα δημοτικών και νηπιαγωγείων σε αναστολή λόγω κρουσμάτων, προκύπτει ότι πρόκειται για εκατοντάδες σε όλη τη χώρα, και στη Θεσσαλονίκη είναι τουλάχιστον δέκα δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία με πολλά κλειστά τμήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης