"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Καμία ένδειξη ρύπανσης του αέρα και του εδάφους του Βόλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Δέκα φορές κάτω των ορίων είναι οι ρύποι στο έδαφος στον Βόλο, οι διοξίνες στην ατμόσφαιρα είναι μη ανιχνεύσιμες», επεσήμανε σήμερα ο ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Χημείας – Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Σίσκος παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα μετρήσεων που έγιναν σε ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν από τις 29 Ιουλίου 2018 και για μία εβδομάδα με δειγματοληψίες από τον λόφο της Γορίτσας, σε σημεία κοντά στην Εκκλησία, παρουσίασαν ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σίσκος και ο Γεωπόνος- Περιβαντολλόγος κ. Απόστολος Σίσκος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο. Στη αίθουσα όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου βρίσκονταν μέλη της δημοτικής Αρχής Βόλου, αλλά και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών που παρενέβαιναν αρκετές φορές με ερωτήσεις τους, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης και αντεγκλήσεων με τον κ. Μπέο.

Στη αίθουσα όπου δόθηκε η συνέντευξηΤύπου βρίσκονταν μέλη της δημοτικής Αρχής Βόλου, αλλά και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών που παρενέβαιναν αρκετές φορές με ερωτήσεις τους, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης και αντεγκλήσεων με τον κ. Μπέο. Η επιστημονική ομάδα που διενήργησε τις μετρήσεις, εξέτασε την περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα και συγκεκριμένα στα πέντε πιο τοξικά – όπως είπε ο κ. Σίσκος – δηλαδή το Κάδμιο -που είναι το πιο τοξικό- το Αρσενικό, τον Μόλυβδο, το Νικέλιο και το Κάλλιο. Βάσει των αποτελεσμάτων των μετρήσεων βαρέων μετάλων στην ατμόσφαιρα που εκδόθηκαν από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο, το Κάδμιο δεν ήταν δυνατόν να ανιχνευτεί καν στα δείγματα που ελήφθησαν από το έδαφος, ο μόλυβδος ήταν 10 φορές κάτω από το όριο που θέτει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία, το αρσενικό 5 φορές κάτω από το όριο, όπως και το νικέλιο. Αναφορικά με την ποιότητα του αέρα του Βόλου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, έγινε επίσης μέτρηση του ποσοστού των διοξινών. Σύμφωνα με τον κ. Σίσκο “οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι διοξίνες στον αέρα είναι πολύ κάτω από το όριο, ότι δεν είναι μετρήσιμο το ποσοστό τους και ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν”. Ο Γεωπόνος- Περιβαντολλόγος, Απόστολος Σίσκος, από την πλευρά του τόνισε ότι βάσει των αποτελεσμάτων φαίνεται μία πολύ καλή εικόνα της κατάστασης του αέρα και του εδάφους του Βόλου και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι οι μετρήσεις έγινε την καλοκαιρινή περίοδο που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη συγκέντρωση ρύπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης