"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.4 C
Trikala

Καταχειροκροτήθηκε η Τρικαλινή Μεσόφωνος Μαρία Ζώη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η  μεσόφωνος Μαρία Ζώη  μεγάλωσε στα Τρίκαλα , όπου έλαβε και τα πρώτα μαθήματα μουσικής. Στην εκδήλωση που έγινε προς τιμή του Δημήτρη Καβράκου η Μαρία Ζώη καταχειροκροτήθηκε με την εντυπωσιακή της εμφάνιση και καθήλωσε τους παρισταμενους με την εξαιρετική ερμηνεία της .

Φωτογραφία της Maria Zoi.

Η μεσόφωνος Μαρία Ζώη, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, έχει ήδη στο ενεργητικό της εμφανίσεις σε πολύ σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και θέατρα, όπως Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλικό
Θέατρο Θες/νίκης, Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου, Gasteig–Mόναχο, KongresshalleNυρεμβέργη, Μεγάλη Αίθουσα Συναυλιών του Πανεπιστημίου LMU του Μονάχου, Δημαρχείο της Βιέννης, Αίθουσα Συναυλιών Baden-Βιέννη, Εθνικό Κέντρο Όπερας της Νέας Υόρκης. Έχει ερμηνεύσει ρόλους όπως Rosina (Il barbiere di Siviglia),
Dorabella (Cosi fan tutte), Cherubino(Le nozze di Figaro) και Prinz Orlofsky (Die Fledermaus) σε Γερμανία και Αυστρία. Συνεργάστηκε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική
Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θες/νίκης και την Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης “Orpheus”.

Φωτογραφία της Maria Zoi.

Πήρε το Δίπλωμα Μονωδίας και Μελοδραματικής με Άριστα παμψηφεί και Χρυσό Μετάλλιο από το Ωδείο-Κέντρο Τεχνών «Ακρόπολις» με καθηγητή το Ζάχο Τερζάκη.
Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, από όπου αποφοίτησε λαμβάνοντας τον ανώτατο μεταπτυχιακό τίτλο “Meisterklasse Gesang”, ενώ κατά την παραμονή της στη Γερμανία μελέτησε για ένα διάστημα και με τη
μεσόφωνο της Όπερας του Düsseldorf Jeanne Piland. Συμμετείχε ενεργά στη Θερινή Ακαδημία του Μουσικού Πανεπιστημίου Βιέννης, καθώς και σε σεμινάρια με τους Cheryl Studer, Hedwig Fassbender, Bernd Weikl, Gabriele Lechner κ.α.
Επιθυμώντας να τελειοποιήσει περαιτέρω τις δεξιότητές της, από το 2016 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται κάτω από την τεχνική καθοδήγηση του Δημήτρη Καβράκου.

Φωτογραφία της Maria Zoi.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι σε ηλικία μόλις 15 ετών και πριν ασχοληθεί με το κλασικό τραγούδι, το έμφυτο φωνητικό της ταλέντο ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Συμμετείχε σε πλήθος συναυλιών και ηχογραφήσεων, έχοντας χαρακτηριστεί από τον ίδιο το συνθέτη και κριτικούς, ως μια από τις πιο αυθεντικές ερμηνεύτριες του έργου του.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Φωτογραφία της Maria Zoi.

Φωτογραφία της Maria Zoi.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης