"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Κιλελέρ…Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα 111 χρόνια απο την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ γιόρτασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Δήμο Κιλελέρ παρουσία “δεξιών” και “αριστερών” βουλευτών, πλην Λακεδαιμονίων και αγροτών.

Και ειπώθηκαν “μεγάλα λόγια”, όπως απο τον περιφερειάρχη κο Αγοραστό, ο οποίος μίλησε για “την παραγωγική επανάσταση που ξεκινά από τη γη” και έχει σκοπό να την κάνει η κυβέρνηση των “Αρίστων “, που μόνο ακούγοντας την λέξη επανάσταση τραβάει πιστόλι.

Όπως από την κα Λιακούλη του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, η οποία τόνισε ότι “παντοτινή πυξίδα μας είναι οι αγώνες των Αγροτών του Κιλελέρ” και ξέχασε το 1996 και την ιστορία, όταν οι Θεσσαλοί αγρότες παρέταξαν χιλιάδες τρακτέρ στη Λάρισα και αγωνίζονταν για τα αιτήματα τους, τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να κόψουν τα λάστιχα των τρακτερ και να ρίξουν ζάχαρη στις μηχανές για να σπάσουν τον αγώνα τους.

Όπως ο κος Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε για την νέα ΚΑΠ που είναι “το τρένο που περιμένει στο σταθμό και θα είναι χαμένη ιστορική ευκαιρία αν δεν το προλάβουμε” και ξέχασε ότι πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να πάρει τα νταούλια να πάει στην Μέρκελ να την βάλλει να χορέψει αλλά έχασε το τρένο.

Όλοι αυτοί κατέθεσαν σήμερα στεφάνια στο μνημείο του Κιλελέρ και έβγαλαν λόγους. Αυτοί που όλοι μαζί ψήφισαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την “μηχανή του ξεκληρίσματος”, το” κοφτερό δρεπάνι ” όπως την έλεγαν οι αγρότες, που όλα αυτά τα χρόνια χρεωκόπησε και ξεκλήρισε 500.000 νοικοκυριά, στέλνοντας χιλιάδες αγρότεςστη φτώχεια και στην ανεργία.

Που γέμισε τον κάμπο χασίσι και σχεδιάζει σήμερα καλλιεργήσιμη γη του κάμπου να δοθεί σε μεγάλες ξένες και εγχώριες εταιρείες για “πράσινες επενδύσεις” δηλαδή αντί για στάρι και ζωή να φυτεύσουν τα νέα “αφεντικά” στα χωράφια φωτοβολταϊκά.

Αυτοί γιόρτασαν σήμερα, που 111 χρόνια μετά το Κιλελέρ και την διανομή του κλήρου στους αγρότες, τους ξαναρπάζουν τη γη για να την δώσουν πάλι στους “τσιφλικάδες “που σήμερα είναι οι μεγάλες εταιρείες..

Ε.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης