"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.1 C
Trikala

ΚΚΕ Τρικάλων: “Καταγγελία για το κλίμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού στην κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Τρικάλων”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που επιχείρησε να επιβάλλει κλίμα αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού στη σημερινή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζόμενων από σωματεία και φορείς της πόλης μας.

Πριν και  κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν     “σχολαστικούς” ελέγχους σε όλους τους δρόμους πρόσβασης στο νοσοκομείο Τρικάλων  ενώ δε “δίστασαν” να ζητήσουν τα στοιχεία εκπροσώπων σωματείων αλλά και να επιβάλλουν πρόστιμα σε προσερχόμενους στο χώρο, επικαλούμενες την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τον κορονοϊό! Βέβαια τα μέτρα αυτά σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζονταν.

         Φαίνεται πως θορύβησε αρκετά την κυβέρνηση η ανταπόκριση των φορέων του λαϊκού κινήματος στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), για  Πανελλαδική Δράση ,με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας.     

    Θα προτείναμε στην κυβέρνηση αντί να εξαντλεί την αυστηρότητα της σε μάχιμους υγειονομικούς και εργαζόμενους να στρέψει το βλέμμα της στους χώρους δουλείας όπου η  μεγαλοεργοδοσία αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς που οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες, στα νοσοκομεία που στενάζουν από ελλείψεις προσωπικού και στοιχειώδους υγειονομικού υλικού.

        Αλλά πότε τους πήρε ο πόνος για την υγεία του λαού για να τους πάρει και τώρα. Ο στόχος τους δεν είναι άλλος από τη φίμωση των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαού, ώστε να μην έρθουν στην επιφάνεια οι εγκληματικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας.

Άλλωστε είναι καιρός να ξεμπροστιαστεί η ΝΔ για το κλείσιμο νοσοκομείων (μεταξύ αυτών και λοιμωδών νοσημάτων), για τη συνεχόμενη μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία, για πολιτικές που και ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε και τώρα η νέα κυβέρνηση της ΝΔ τις συνεχίζει ακάθεκτη.

ΤΡΙΚΑΛΑ  7 /04 /2020                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης