"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Μια επιβεβλημένη απάντηση : Το ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε την αυτονομία του Συνδικαλιστικού Κινήματος – της Λώρεν Κασοπούλου Γραμματέα ΚΙΝΑΛ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κύριε Σάκη Κωστούλα                                                                                                                             Ειλικρινά αδυνατώ να αντιληφθώ τον συλλογισμό σας. Προφανώς αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον ρόλο του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Το Κίνημα Αλλαγής είναι κομματικός κι όχι συνδικαλιστικός φορέας. Προς τι λοιπόν η ταύτιση;

Το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  πάντα σεβόταν την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και τέτοιες αντιλήψεις ποδηγέτησης του, μακριά από μας. 

Όλοι οι εργαζόμενοι, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, όποιες πολιτικές πεποιθήσεις κι αν πρεσβεύουν, έχουν κοινά συμφέροντα και πλήττονται εξίσου από σκληρά αντεργατικά μέτρα. 

Το αν τα συνδικαλιστικά όργανα  εκπροσωπούν σωστά τα συμφέροντα τους, αυτό το κρίνουν οι συνάδελφοι τους και τα σωματεία τους.

Τα κόμματα οφείλουμε να στηρίζουμε το Συνδικαλιστικό Κίνημα, παρά τις αδυναμίες του,  με τις θέσεις  και τις προτάσεις μας, και όχι να παρεμβαίνουμε στην οργανωτική τους δομή  διχάζοντας  τους εργαζόμενους.

Η Ενότητα  και η κοινή πορεία όλων των εργαζομένων είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία, ώστε να αντιμετωπίσουν την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ο θεμελιωτής του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων και ακόμη και στην  δύσκολη εποχή των μνημονίων διαφύλαξε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σήμερα με το  νέο νομοσχέδιο που έρχεται, ο εργαζόμενος θα είναι μόνος του με την ατομική του σύμβαση να διαπραγματευθεί με τον εργοδότη την διευθέτηση του χρόνου εργασίας του, που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν θα είναι το οκτάωρο.                             

Κι όσο  κι αν κάποιοι, για κομματικές σκοπιμότητες, επιχειρούν  να ταυτίζουν  τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ με  εκείνες  της ΝΔ, και το κάνουν  επί χρόνια,  δεν κάνουν  απλά λάθος, δυστυχώς κτίζουν  βήμα – βήμα τα ελαφρυντικά της σκληρής πολιτικής της ΝΔ, που θα φανούν με το νέο νομοσχέδιο. Αυτό ας προβληματίσει τα κόμματα της αριστεράς έστω και τώρα.

Το Κίνημα Αλλαγής, όπως και το ΠΑΣΟΚ,  είχε και έχει  ξεκάθαρες  θέσεις για όλα τα ζητήματα, με προτάσεις προοδευτικές ,προσαρμοσμένες στο ΣΗΜΕΡΑ,  και είναι ιδεολογικά απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Είναι πολύ καθαρή η θέση μας απέναντι στο  εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τα στελέχη μας στο συνδικαλιστικό χώρο και στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, που στήριξαν την επιλογή να μείνει ανοιχτό το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και να μην κλείσει, συμφωνούν με αυτές τις θέσεις και τις εκφράζουν.  

 Μάλιστα η πρωτομαγιάτικη ανακοίνωση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων ζητούσε « την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΕΔΩ και  ΤΩΡΑ»

Μήπως θα έπρεπε κ. Κωστούλα αντί να εγκαλείτε εμάς δημοσιογραφικά,  να εντοπίσετε το «πρόβλημα» στον χώρο της ΝΔ που και  τα ίδια τα στελέχη της – και σωστά – ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης τους;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και που ήσασταν εσείς κυρία μου, καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος σας, στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 του Μήνα?.Πως υπερασπίζεστε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τι μήνυμα δίνετε με την εκκωφαντική απουσίας σας? Θέλετε να σας πω τι λέει η κοινωνία? Ότι είστε, δυστυχώς, απόλυτα ταυτισμένη/οι με τη Ν.Δ..και τον Μητσοτάκη.!!!..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης